Laila Bagge: Kan unna mig en räkmacka då och då

Radio- och tv-profilen sätter plus på livet

Laila Bagge
Laila Bagge

Hälsan är det enda som inte får toppbetyg när Laila Bagge betygsätter livet just nu.

Men en speciell vatten-app har ändå gjort att hon inte längre drabbas av otäcka svimningsattacker.

– Nu plingar appen så fort jag ska dricka vatten, annars hade jag glömt på det, säger hon.

Laila Bagge, 48, vill inte gärna jämföra sin ekonomi med vännen och kollegan från ”Svenska powerkvinnor” Camilla Läckberg, 46. Aftonbladet träffar duon för att prata om den nya realityserien som har premiär på TV3 och Viaplay tisdag 7 september och låter då också Laila Bagge sätta plus på livet.

Här är Laila Bagges betyg på...

...karriären Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag sätter fem. Jag har massor av spännande grejer på gång och det känns bra, det går åt rätt håll.

Tänker du på något speciellt?

– Jag kan säga att vi skriver på en serie ihop, jag och Camilla (Läckberg, reds anm). Sen är det ”Svenska powerkvinnor”, det är radion, det är mina företag, så det känns som att det rullar på åt rätt håll.

...hälsan Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

– Hälsan är en fyra. I våras var jag inte jättepigg. Att ha spelat in ”Svenska powerkvinnor” har varit otroligt roligt, det är något jag har velat göra sen fem år tillbaka, men det kom i en tidpunkt när jag hade så mycket jobb med allt annat. Då vill man inte säga nej, utan ”vi kör”. Det blev lite för mycket, så jag kraschade efter att jag var klar där, precis lagom till semestern. Det var som att nån drog ner rullgardinen, säger hon.

– Man hinner ju inte ta hand om sig själv heller när man har mycket att göra. Det är det första man släpper. Man slutar träna, man tar en korv på språng eller kanske till och med skiter i att äta för att man inte hinner, och inte dricker vatten heller för att man inte hinner. Så svimmar man och bryter käken.

Ja, du råkade ut för en riktigt otäck olycka för snart ett år sen, har du fortfarande problem med svimningar?

– Nu har jag en vattenapp som min man Korosh har installerat i min telefon, för han sa att det här är sista gången som det här händer. Och mina barn hade också ett allvarligt snack med mig. De blir ju rädda så klart. Och det var läskigt, läkaren sa: ”Du ska vara glad att du inte bröt nacken”. Och det är ett resultat av att jag dricker och äter för dåligt. Nu plingar appen så fort jag ska dricka vatten, annars hade jag glömt på det.

...ekonomin Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Ja, vad ska jag sätta på det? Allt är relativt, jag är nöjd. Jag säger väl en femma. Skulle nån fråga om jag ville ha hundra miljoner så är det klart jag vill ha det. Men jag är jättenöjd, jag har min villa, jag har mitt hem med mina barn och allting och jag kan unna mig en räkmacka då och då, så det känns bra.

Camilla Läckberg och Laila Bagge under TV3:s och Viaplays pressträff för ”Svenska powerkvinnor”
Camilla Läckberg och Laila Bagge under TV3:s och Viaplays pressträff för ”Svenska powerkvinnor”

Unna dig en räkmacka?

– Jag tror att du förstår vad jag menar.

Laila Bagge sitter tillsammans med Camilla Läckberg under pressträffen för ”Svenska powerkvinnor” när Aftonbladet ber henne sätta plus på livet. Och snart lägger hon till:

– Alltså om det här med pengar. Jag sitter ju här med Läckberg. Ska jag jämföra mig med Camilla så är det en etta, men i förhållande till min egen ekonomi är det en femma. Allt beror ju på vem man jämför med.

...kärlekslivet Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Det är en femma. Fantastiskt!

...framtidsplanerna Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Just nu ser det väldigt härligt ut, jag befinner mig i en väldigt bra plats i livet. Allt handlar väl om man är nöjd med sin tillvaro tror jag, och det är jag.

Svenska powerkvinnor i TV3:s och Viaplays nya realityserie. Stående från vänster: Kristina "Keyyo" Petrushina, Antonija Mandir, Mouna Esmaeilzadeh, medan Laila Bagge och Camilla Läckbergsitter ner.
Svenska powerkvinnor i TV3:s och Viaplays nya realityserie. Stående från vänster: Kristina "Keyyo" Petrushina, Antonija Mandir, Mouna Esmaeilzadeh, medan Laila Bagge och Camilla Läckbergsitter ner.
Publisert:

LÄS VIDARE