Hawkins hade droger i kroppen när han dog

Susanna Persson Öste/TT

Publicerad 2022-03-27

Foo Fighters-trummisen Taylor Hawkins hade spår av flera droger i kroppen när han avled, bland annat marijuana, opioider och antidepressiva läkemedel, slår de colombianska utredarna fast.

Taylor Hawkins avled i fredags, 50 år gammal, på ett hotell i Bogotá i Colombia, mitt under Foo Fighters turné. Men omständigheterna kring dödsfallet är oklara.

Utredarna har nu hittat spår av tio olika droger och läkemedel i trummisens kropp, bland annat THC, som finns i marijuana, bensodiazepiner, tricykliska antidepressiva läkemedel (TCA) samt opioider.

Det framgår däremot inte i uttalandet som utredarna har släppt om det var någon eller några av dessa ämnen som orsakade Hawkins död. Han hade en historik av drogproblem och tog en heroinöverdos 2001, men hävdade att det blev en tankeställare och att han lugnat ner sig därefter.

Ambulans larmades

Detaljerna om vad som egentligen har hänt är än så länge få. Ambulans kallades till bandets hotell i norra Bogotá efter det att en patient klagat på bröstsmärtor, enligt de lokala myndigheterna. Försök att återuppliva Hawkins gjordes, men förgäves, rapporterar AP.

Foo Fighters skulle ha spelat på festivalen Estéreo Picnic samma kväll och fansen hade samlats framför scenen när beskedet kom om att spelningen var inställd. Snart började ryktet om Hawkins död att spridas bland fansen.

– En del grät, andra var sorgsna, överraskade och tagna. Det var väldigt känslosamt, berättar 33-årige Diego Báez för AP.

Sedan spelades bandets låt ”My hero”, medan orden ”Taylor Hawkins forever” lystes upp på en skärm.

Turnén inställd

Hawkins var näst efter Foo Fighters sångare Dave Grohl det amerikanska rockbandets mest framträdande medlem.

Bandet har ställt in återstoden av sin sydamerikanska turné. De är närmast bokade att spela på årets Grammygala i början av april, men det är oklart om den spelningen blir av.

ANNONS