Martin bekräftar planer på Jon Snow-serie

Av:  Gustav Sjöholm/TT

Jon Snows (Kit Harington) bistra blick kanske kan komma att skåda över Westeros igen.
Jon Snows (Kit Harington) bistra blick kanske kan komma att skåda över Westeros igen.

Ytterligare en avknoppningsserie till ”Game of thrones” är under utveckling. Det bekräftar författaren George RR Martin, som skrivit böckerna som serierna bygger på eller inspirerats av, i ett blogginlägg.

Enligt Martin är ”Snow”, som serien kallas, den fjärde som är under utveckling hos HBO, vid sidan av ”Ten thousand ships”, ”Sea snake” och ”The hedge knight”.

Jon Snow är en av huvudpersonerna i ”Game of thrones”. Han spelades av Kit Harington, och det ryktas om att det rör sig om en uppföljare där tittarna får följa rollfigurens öde efter slutscenerna i den populära fantasyserien.

”Ja, det var Kit Harington som kom med idén till oss”, skriver Martin, som inte kan säga något om övriga inblandade men som berättar att utvecklingen än så länge är på manusstadiet.

Inte så troligt

Martin själv har, precis som med alla andra tv-serier i ”Game of thrones”-sfären, varit inblandad och ”Kits grupp har besökt mig här i Santa Fe och arbetat med mig och min egen grupp av fantastiska, talangfulla författare/konsulter om hur serien ska hamras ut”.

Att alla fyra serierna faktiskt skulle gå vidare till produktion är kanske inte jättetroligt, antyder Martin.

”Jag skulle älska om det skedde, men det är inte så det fungerar, vanligtvis”, skriver han.

Serie slängdes

Ytterligare en serie, ”House of the dragon”, blir den första avknoppningen att faktiskt sändas med start i slutet av sommaren. En annan serie med Naomi Watts, som aldrig fick något officiellt namn, skrotades sedan ett inspelat pilotavsnitt visade sig inte hålla måttet. Priset för att spela in avsnittet ska ha varit 30 miljoner dollar.

– Det var en enorm press att få det rätt och jag tror inte att det skulle ha fungerat, sade Robert Greenblatt, tidigare styrelseordföranden för Warner Media, i en intervju.

Publisert: