Carin da Silva

Carin da Silva ryter ifrån mot kroppsidealen efter gravidfrågan: ”Det är så sjukt”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

”Nämen, är du gravid igen?”, frågade någon Carin da Silva på torsdagen.

Frågan fick mångsysslaren, som vid tillfället balanserade sin 11-månaders bebis på höften, att börja fundera över dagens kroppsideal.

”Jag har inte kunnat släppa det. Jag tycker det är så sjukt”, skriver hon i ett sms till Nöjesbladet.

Carin da Silva, känd som en av proffsdansarna i ”Let’s dance”, radiopratare och konferencier, vill kasta ljus på dagens kroppsideal.

På sin Instagram och blogg delar hon med sig av en händelse som inträffade på torsdagen. Hon fick frågan om hon var gravid.

”Fine, jag har några gravidkilon kvar och är lite ’mjuk’ men jag ser väl ändå inte gravid ut? Säger inte det ganska mycket om dagens kroppsideal? Bara för att jag inte är platt och ’hård’ är jag gravid. Sjukt!”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

”Min kropp är min kropp!”

Kommentaren har fått henne att fundera kring kroppshets.

”Jag har inte kunnat släppa det. Jag tycker att det är så sjukt, för det första att man tar sig friheten att kommentera någons kropp, sen tycker jag verkligen inte att jag ser gravid ut och även om jag gjorde det tycker jag inte att man ska säga något. Min kropp är min kropp!”, utvecklar hon i ett sms till Nöjesbladet.

Carin da Silva, som har två söner tillsammans med maken Niklas, berättar att stödet från följarna och läsarna har varit stort, som svarat positivt på inläggen.

”Men det var inte därför jag skrev det utan det var för att visa vilket skevt samhälle vi lever i och vilka märkliga kroppsideal vi har. Bara för att jag inte se ut som jag gjorde innan jag födde barn (vilket jag antagligen aldrig kommer göra) är jag gravid”, skriver hon vidare i smset och fortsätter:

”Jag är glad och stolt över att min kropp har skapat och fött fram två barn. Det är ingen självklarhet! Och det har jag gärna en ’putmage’ för.”

”Kan inte stå bakom ett sådan beteende”

Hon berättar att hon inte försöker låta sig påverkas av andras kroppsfixering, utan fokuserar i stället på sitt eget välmående och hälsa.

”Jag tränar för att må bra och för att stärka min kropp efter två graviditeter. Inte för att ’passa’ in i vårt ’smala’ samhälle”, skriver hon.

Sociala medier präglas av träningshets, menar hon, men ser samtidigt att ansvaret ligger framför allt hos individen. Man väljer själv vilka kanaler och personer man vill följa.

”Jag följer till exempel inte de personer som ’hetsbantar’ och följer strikta dieter för att ’få tillbaka sin kropp’ för jag funkar inte riktigt så och kan inte stå bakom ett sådant beteende. Inga namn nämnda”, skriver hon och fortsätter:

”Vi måste komma ihåg att vi är alla olika och våra kroppar funkar på olika sätt.”

Tar offentliga personer ansvar – om det finns ett ansvar?

”Jag tycker inte man kan säga att offentliga personer har ett ansvar. Utan man tar själv ansvar över sig själv. Sen är det klart att man kan påverka. Jag vill visa upp en verklig bild från mitt liv på sociala medier och inte glamorisera något.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Carolina Gynning om graviditeten: ”Vi har verkligen kämpat”

ÄMNEN I ARTIKELN

Carin da Silva

Sociala medier