- Kärleken försvann

NÖJE

Magnus och Andreas i stor intervju om sitt spruckna förhållande

1 av 2 | Foto: URBAN ANDERSSON
FÖRLOVNINGEN ÄR BRUTEN Sedan i våras har ryktena gått om Andreas Lundstedt och Magnus Carlsson. Nu väljer de att berätta om sin separation: "Vi insåg att vi fungerade bättre som vänner än som par. Det var ett gemensamt beslut och absolut inget dramatiskt på något sätt", säger Andreas Lundstedt.

Efter alla rykten och spekulationer talar Alcazar-stjärnorna Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt ut.

I en exklusiv intervju bekräftar de att deras förhållande är slut.

- Nu går bandet först. Kärleken får vänta ett tag, säger Magnus Carlsson.

Redan under Melodifestivalen i våras började ryktena gå om att Alcazar-stjärnorna Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt hade brutit sin förlovning. Men båda två förnekade att förhållandet var slut och vägrade prata om sitt privatliv.

Först nu - i en exklusiv intervju i Aftonbladet - talar de ut om sitt spruckna förhållande.

- En separation är ju något känsligt som man inte tycker att alla har med att göra. Allra helst inte i det första skedet. Därför valde vi att hålla allt för oss själva, säger Magnus Carlsson.

- Det var ingen dramatisk brytning. Vi insåg att vi fungerade bättre som vänner än som par. Det var ett gemensamt beslut och absolut inget dramatiskt på något sätt. Kärleken försvann men vänskapen bestod, konstaterar Andreas Lundstedt.

Rykten om otrohet

Att de nu väljer att gå ut och berätta sanningen om sin separation beror på alla rykten som gått. Magnus Carlsson förklarar:

- Vi hörde snack om att jag var tillsammans med någon frisör, rykten om otrohet och så vidare. Efter den sista vågen av rykten som slog ganska hårt kände vi att det blev ohållbart.

Andreas Lundstedt fortsätter:

- Vi och våra närmaste vet ju vad som stämmer och det är huvudsaken. Det här är första och sista gången vi pratar så här om vår separation.

Satsar på karriären

De är numera väldigt försiktiga med vad de säger om sina privatliv.

- Eftersom det kom ut så snabbt att vi brutit förlovningen så betydde det att någon som stod oss nära läckte saker till pressen. Det gör att man blir sårad och misstänksam, säger Magnus Carlsson.

Båda två fortsätter att satsa helhjärtat på karriären i Alcazar tillsammans med Tess Merkel och Annikafiore.

- Det har aldrig varit något problem att stå på scenen tillsammans. Vi älskar vårt jobb och vår publik, och har vi känt oss lite nere har vi stöttat varandra i gruppen, säger Andreas Lundstedt.

Bråkade hemma

- De stora bråken hade vi hemma. Vi tog aldrig med dem till jobbet. Det har varit en positiv brytning men så klart måste man vädra saker och ting. Vi är inte mer än människor, säger Magnus Carlsson.

Numera bor det forna paret några hundra meter från varandra i Stockholms innerstad - och har delad vårdnad om sina hundar.

Ingen av dem har träffat någon ny kärlek ännu.

- Nej, det har vi inte, säger Andreas Lundstedt.

- Nu går bandet först. Kärleken får vänta ett tag, säger Magnus Carlsson.

Ett par sedan -01

Annika Johansson