”Jag höll på att svimma”

Nu siktar Andreas Weise på att gå till final

Det blev en personlig seger.

Men nerverna var nära att sänka Andreas Weise i green room.

– Jag höll på att svimma, säger han.

Han har kämpat i fyra och ett halvt år för ett erkännande som artist. Melodifestival­bidraget ”Bring out the fire” gav Andreas Weise, 28, just det – genom att skicka honom till Andra chansen.

– Det är helt magiskt, helt fantastiskt. Det känns verkligen som en vinst. Det här numret är så mycket jag, och att jag fick ett kvitto att det är så pass bra att det får en andra chans, då är man på väg att bli den artist man vill, säger han.

Var du rädd för att inte få det kvittot?

– Ja, det är klart. När de skulle räkna upp de första fem som tagit sig vidare tänkte jag bara ”skjut mig”.

Att sitta i green room blev en ordentlig nervpärs för debutanten.

Weise ropades upp allra sist som en av de topp fem.

– Jag höll på att svimma. Jag hade inte ätit tillräckligt, säger han.

”Nu känns det bra”

För Andreas Weise har vägen från ”Idol” till Östersunds arena varit en kamp mot fördomarna. Han har tvingats bevisa för svenska folket att han är en artist att räkna med.

– Jag var tvungen att åka ut i landet och spela i några år och visa ”shit, den här killen är inte otrevlig”. Och nu känns det riktigt bra, sa han till Nöjesbladet under veckan.

I går fick han äntligen chansen på riktigt. Och det räckte för att ta sig ännu ett steg på vägen.

– Jag visade att jag är på god väg att bli den entertainern i Sverige som någon dag kan stå ensam och inte ha någon konkurrens. Det kändes verkligen som att ingen i Sverige skulle kunna ha gjort det så bra som jag gjorde i kväll. Punkt slut, säger han.

Litade på magkänslan

Nu satsar han allt på att ta sig från Andra chansen till final.

– Jag hade en magkänsla att jag skulle ta mig till Andra chansen nu, men jag ska till final också. En vecka till bara i Helsingborg sedan ska jag till Friends arena, säger han.

Publisert: