Vulgär vuxenanimation

NÖJE

Halvalkad hästföredetting i vulgär satirserie

Foto: NETFLIX
BoJack Horseman (Will Arnett) och hans snyltande inneboende (Aaron Paul) i spretig Hollywoodsatir.

BoJack Horseman

Del 1–3

Amerikansk animerad komedi från 2014 av Raphael Bob-Waksberg, med röster av bl a Will Arnett, Aaron Paul, Alison Brie, Amy Sedaris och Paul F Tompkins.

Netflix ger sig in i tecknat för vuxna-genren med en berättelse om föredettingen BoJack Horseman (Will Arnett); en man med hästöverkropp, som var stjärna i den ”Huset fullt”-liknande sitcomen ”Horsin’ around” på 90-talet.

I dag är han halvalkad, avdankad och nerdekad, med en snyltande slacker (Aaron Paul) som inneboende, och sig själv på ständig repris på tv:n.

Hans agent och till och från-flickvän Princess Carolyn (Amy Sedaris) kan inte fixa några jobb åt honom, och på ett och ett halvt år har han inte fått ihop en enda rad till den självbiografi som ska göra honom intressant för allmänheten igen.

Netflix går väl inte direkt i bräschen med sin senaste originalserie, som är en rätt medelmåttig blandning av vulgär vuxenanimation och satir över hur kändisar i utförsbacke beter sig – och hur Hollywood och media behandlar dem. Och frågan är om Netflix ambitioner kanske spretar lite för mycket just nu. (Är det här verkligen en arena de måste in på?)

Men underhållningsvärdet håller ändå en skaplig nivå, och för alla oss som älskade Jesse Pinkman i ”Breaking bad” är det fint att ha Aaron Pauls röst tillbaka i rutan.

Premiär i dag