KLART: Det blir stort rejv på Dragon Gate utanför Tierp

1 av 6
Stora dansutrymmen

avOlle Kvarnsmyr

NÖJE

Inte långt från Tierp, längs E4:an ligger det mytomspunna och ödsliga kinesiska palatset Dragon Gate. Hotellet har aldrig öppnat och palatset har sett ödsligare ut för varje år. Men nu verkar det som om draken har vaknat.

Dragon Gates spektakulära utseende och enskilda plats mitt i skogen längs med E4:an har länge triggat fantasin hos rejvare och technoarrangörer. Murarna och drakarna är som gjorda för dans och armviftning i strobarnas sken hela natten lång. Aftonbladet rapporterade tidigare i år om en Kickstarterkampanj för att få till ett rejv. Den kampanjen rann dock ut i sanden.

Rejvdrömmen slår in

Till alla danssugnas glädje har en annan arrangör nu fått till det. Dansmusikfestivalen Scandinavia Electronic Festival: Dragon's Tale öppnar upp palatsportarna för värsta rejvet mellan den 31 maj och 2 juni nästa år.

– Planeringen och logistiken kommer vara jobbig och vi jobbar redan stenhårt med festivalen. Vi kommer behöva göra mycket på väldigt kort tid. Men de som är med brinner för det här, säger Niklas Psarros från arrangörsgruppen Technostate till Hela Hälsingland.

Hotell på plats

Dragon Gate ligger lite ensidigt för de mer urbana besökarna. Men logimässigt är det inga som helst problem. Det finns trots allt ett tiovåningars kinesiskt palatsliknande hotell på plats. Dessutom rejält med skog i omgivningen för alla tältsugna.

Elektronisk musik

Musikmässigt blir det åt psytrance, trance, techno och electronica-hållet.
— Psytrance växer så det knakar just nu, säger Niklas Psarros.

Två musikaliska invigningar

Palatset är inte främmande för musikaliska händelser. Dragon Gate har invigts hela två gånger tidigare och vid båda tillfällen haft musikuppträdande. Vid första invigningen 2007 baxade Robert Wells sitt piano till palatset och rev att ett par dängor till Tierpsbornas stora jubel. Vid den andra invigningen 2012 var det dubbelt kul då både Kalle Moraeus och Ace Wilder var där och spelade för en nästan full palatsgård

Håll koll på kändisarna och blir riktigt allmänbildad på kuppen - följ Nöjesbladets fantastiska Facebooksida

Playboy Mansion – här är skandalerna 00:49
ARTIKELN HANDLAR OM