Borta bra men hemma bäst

NÖJE

Aftonbladet.ses läsare vill helst fira semestern i Sverige

Det är dags för säsongens första Packat och klart och under hösten kommer en mängd olika resmål presenteras.

I första avsnittet har programledaren Henry Chu besökt sitt fädernesland Kina, ett resmål som blir allt vanligare bland svenskar.

Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut, så kan alla de som rest under ledigheten trösta sig med minnena av de platser de har besökt. Men minnena är ju inte bara en trevlig sak att tänka på när vintern är som värst, utan också ett bra sätt att få perspektiv på vår egen verklighet.

Besöker sin hemby

En som får perspektiv på sitt eget liv är programledaren Henry Chu, som med Packat och klart för första gången besöker sitt fädernesland Kina. Det blir en omtumlande resa där han bland annat besöker den by som hans släkt kommer ifrån.

Semestrar hemma

Aftonbladet.ses läsare söker dock sitt inre i hemlandet. Men en mycket liten majoritet vinner de som helst stannar i riket under sin ledighet. 49 procent tycker dock att det krävs en utlandssemester för att känna sig ledig.

Läsarna kommer också med tips om vart man ska ta vägen. Signaturen guggegunilla har bara Grekland för ögonen: ”För mig har det till 99,9% sedan 1976 blivit resor till Grekland. Gjorde en avstickare till Turkiet via båt från Samos i Grekland och fy vad jag blev missnöjd. Det enda som var bra där var de gamla grekiska ruinerna som raserades av en jordbävning”.

Läsarna kommer också med tips för den som vill åka längre och som kanske nöjt sig med Thailand tidigare. Signaturen johangbg123 vet mer: ”Filippinerna är underbart och lika oupptäckt som Thailand var för 30 år sedan. Och vilken Natur. Titta in på Boracay, världens vackraste beach och de 700 andra öarna. Filippinerna är ett måste och helt underbart”.

Tips för hela året

Signaturen Irma K har restips för hela året: ”Gotland och Norrbotten på sommaren alltså. Aldrig utomlands den tiden! Grekland på våren, Kroatien på hösten och Sydostasien på vintern. Det är mina

väl rekommenderade tips”.

Sist ut är signaturen Gesona som nöjer sig med att konstatera: ”Talludden! Öland. The best”.