Klick!

Olagligt så in i norden

Av: 

Cecilia Rindbäck Vangbo

NÖJE

De går bärsärk över hela klotet – ­men hos vikingarna tvärnitar partyt.

Klick! listar stjärnorna som hamnat i klammeri med den nordiska rättvisan.

Bill körde rattfull i en golfbil

Golftokige skådisen Bill Murray, 57, har stått för en av de mest udda hemfärder svensk polis varit med om. När stjärnan besökte Stockholm i somras festade han loss med kompisarna från Scandinavian Masters. Sällskapet tillbringade den blöta kvällen på innestället Café Opera och när det var dags att åka hem till hotell Anglais vid Stureplan dög inte en vanlig taxi. Eftersom det fanns en liten golfbil till hands fick den i stället rattas hem av en överförfriskad Murray. Det uppseendeväckande ekipaget stoppades av en polispatrull kort senare.

– Han luktade alkohol och vägrade blåsa, berättade Christer Holmlund vid trafikpolisen för Aftonbladet.

– Vi har en och annan permobil-rattfyllerist, men vi har aldrig stoppat någon i en golfbil tidigare.

Pete sniffade på Södermalm

Att sångaren i Babyshambles, Pete Doherty, 28, skapar snökaos där han drar fram är en stabil prognos att luta sig mot. På väg till Hultsfred förra året stoppades han i tullen på Arlanda. Han var, enligt vittnen, så hög att han inte kunde sitta rakt. Inte ens i en rullstol. Spelningen blev galet försenad och urartade på studs. Efteråt greps Doherty omgående av svensk polis. Urinprovet visade att han hade nyttjat kokain, och dagsböter utfärdades.

Sedan bar det av till huvudstaden för en hemlig spelning på Debaser. Den urartade också efter att Pete Doherty vägrat sluta spela och trillat av scenen. Senare försökte han dessutom köpa sprutor på apoteket och frågade Aftonbladets fotograf efter knark.

Snoop greps på väg till efterfest

Snoop Dogg kom på besök med kollegan P Diddy.
Snoop Dogg kom på besök med kollegan P Diddy.

Klockan halv två på natten mot den 12 mars i år är hiphoparen Snoop Dogg, 36, på väg till efterfest på hotellet Scandic Anglais i Stockholm. Han har nyss satt Globen i gungning tillsammans med P Diddy, 38. Plötsligt stoppas Snoop med sällskap på Centralbron. Polisen har gjort en razzia på hotellrummet där stjärnan huserat och fått vittring på marijuana. Efter att ha lämnat urinprov släpptes Snoop, som drog vidare till Oslo.

Razzia på Amys hotellrum

Amy.

Popartisten Amy Winehouse, 24, gick nyligen på pumpen i norska Bergen. Stjärnan befann sig i sjöfartsstaden för en spelning som ingår i hennes höstturné. När polisen stormade rummet på Hotel Norge, där även maken Blake Fielder-Civil huserade, hittades bland annat narkotika.

Amy Winehouse har varit ­öppen med sin förkärlek för olaglig stimulans och har tidigare suttit på behandlingshem för att komma till rätta med sina osunda vanor.

Robbie På kokainjakt i stockholm

Robbie Williams var nära kollaps när han gick upp på scenen under efterfesten på Grand hotel.

Tjejfavoriten Robbie Williams, 33, besökte Stockholm år 2000 för att uppträda på MTV-galan. Efter att han slagits med en producent, brottat ner en livvakt som försökt hindra honom från att köpa kokain och kissat på hotellrumsväggen avslutade han aftonen med att somna. Med en livvakt sittandes på bringan.

Axl Rose bet en ordningsvakt

Headbangande Axl Rose, 45, från Guns’N’Roses är långt ifrån någon gröngöling bland festfolket. Efter att Axl och hans mannar spelat på Globen förra sommaren drog de vidare till Café Opera där glasen klirrade bland svenska kändisar och modeller. Senare under natten fortsatte partajet på Berns Hotel och där gick något snett. Axl Rose ska ha bråkat med en kvinna, och en ordningsvakt som gick emellan fick sig ett bett i benet av den ilskne sångaren.

När polis kom till platsen var Axl så aggressiv att handklovar blev nödvändiga.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!