Bli vinterfräsch – på 30 minuter

avAnna Frid

NÖJE

Trött och glåmig? Inte undra på - december är årets mörkaste månad. Söndags makeupartist Anna Frid hjälper dig bli riktigt vintervacker.

Du behöver:

Foto: Börje Thuresson

Rengör huden med en rengöringscrème, Clean for a day 238 kr, Kiss my face.

Massera in en peelingcréme för att avlägsna döda hudceller, Gentle facial peeling,

290 kr, Clarins.

Lägg en ansiktsmask. Vi använde Time freeze från Lumene, 195 kr. Men välj en som passar din hud. Om du till exempel har oren hud, välj då en mask som har en renande effekt.

Smörj in ansiktet med ett serum som ger fin lyster, Visible luminizer serum 525 kr, Shiseido.

Vänta en halv minut tills serumet sjunkit in i huden ordentligt. Massera sedan in en dagcrème med lite färg i. Den ska bara ge en liten fin ton till ditt ansikte inte göra dig brun! Lämna partiet runt ögonen. Ultra facial tinted moisturizer, 245 kr, Kiehl´s.

Öppna förpackningen med ögongelén som sägs ta bort rynkor och strama upp huden kring ögonen. klipp till formar på duken som medföljer. Se till att huden är torr. Applicera vätskan på den sida av kudden som har en mjukare yta. Placera på huden. Låt verka 5 minuter. Torka av med en fuktig bomullstuss. Behandlingen används av kändisar som Madonna, Victoria Beckham och Cameron Diaz. Crystal clear, 645 kr, räcker till åtta behandlingar.

Klappa försiktigt in lite concealer för att dölja mörka ringar under ögonen. Line smoothing concealer, 160 kr, Clinique.

Böj fransarna med en frans-tång för att öppna ögonen vilket ger ett piggt intryck, franstång 110 kr, Face Stockholm.

Måla fransarna med mascara Volum’ express, 99 kr, Maybelline.

Le mot dig själv i spegeln och massera sedan in crèmerouge på kinderna för en frisk look. Ta lite i början, vänta och lägg sedan på lite till om det behövs. Multi-blush cream, nr 10 Litchi, 210 kr, Clarins.

Läpparna målas med ett fuktighetsgivande gloss, Superbalm moisturizing gloss, Lilac,155 kr, Clinique.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode