Ytterligare en kvinna anklagar Steven Seagal för sexuella övergrepp

1 av 2 | Foto: Ekaterina Chesnokova / RIA Novosti
Steven Seagal.
NÖJE

Faviola Dadis är den senaste i raden av flera kvinnor som anklagar Steven Seagal för sexuellt övergrepp.

På måndagen berättade hon om händelsen på en presskonferens.

Enligt Dadis ska actionskådisen ha antastat henne under en audition.

När Metoo-vågen började den gångna hösten var Steven Seagal, 65, en av många Hollywood-män som hamnade i blåsväder.

Skådespelaren Portia de Rossi, 44, som är gift med Ellen DeGeneres, 59, anklagade Seagal för att ha förgripit sig på henne.

Därefter berättade Rachel Grant, 40, som bland annat var Bond-brud i ”Die another day”, för BBC om en liknande händelse som ska ha inträffat efter en audition för filmen ”Out for a kill” 2002.

Tvingades göra audition i bikini

Nu träder ytterligare en kvinna fram. På måndagen vittnar Faviola Dadis, 33, på en presskonferens om hur Steven Seagal antastade henne på ett hotellrum i Beverly Hills 2002.

Faviola Dadis var vid tillfället 17 år gammal, modell och blivande skådespelare och precis nyinflyttad till USA från Nederländerna.

Det var en musikproducent som presenterade henne för Steven Seagal, varpå actionhjälten erbjöd Dadis att provspela för en film. Audition hölls sent en kväll på ett hotellrum i Beverly Hills. Dadis tog med sig en familjevän för att lugna sin misstänksamma mamma. Vännen väntade dock i lobbyn medan Dadis gick upp till hotellrummet för att möta Seagal. Hon bar en bikini under kläderna, vilket han ska ha bett om i förväg.

Steven Seagal sa åt henne klä av sig och gå runt i rummet i bara bikinin. Därefter ska han ha velat testa deras kemi sinsemellan genom att stoppa in handen under bikiniöverdelen, ta i hennes bröstvårtor samt på hennes underliv.

”Jag har lidit av depression, ångest och posttraumatisk stress”

Dadis lämnade rummet strax därefter.

– Jag har lidit av depression, ångest och posttraumatisk stress och har haft svårt att lita på män, sa Faviola Dadis under presskonferensen medan hon kämpade mot gråten, uppger AP.

Hon vågade aldrig berätta om händelsen av rädsla för att bli svartlistad i underhållningsbranschen. Stärkt av Portia de Rossis vittnesmål vågar hon nu träda fram.

Nekar till anklagelserna

Även Dadis advokat Lisa Bloom närvarade vid presskonferensen, samt ytterligare en kvinna, Regina Simons, som också anklagar Seagal för sexuellt övergrepp.

I januari berättade Regina Simons om övergreppet, som ska ha ägt rum 1995, I NBC-programmet “Megyn Kelly Today”. Efter intervjun skrev Seagal på sin Facebook att han aldrig har träffat Simons och att hennes historia är fabricerad. Via sina advokater har han tidigare nekat till de anklagelser som riktats mot honom.

Faviola Dadis polisanmälde nyligen Steven Seagal. Enligt Bloom finns det dock inga omedelbara planer på att dra honom inför rätta.

Hollywoodmännen som anklagats i #metoo 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

MeToo