R. Kelly

R Kelly i ny skandal: Ska ha kastat in exet i en vägg

Stjärnan anklagas för svartsjukeattack mot modellen

avCornelis Rikken

Nu kommer fler anklagelser mot R Kelly, 52.

Enligt nya uppgifter ska sångaren ha misshandlat ex-flickvännen Halle Calhoun under flera års tid.

Samtidigt går en bekant till artisten ut och kallar uppgifterna för falska, uppger TMZ.

Det fortsätter storma rejält kring r’n’b-stjärnan R Kelly.

Efter den dokumentär där ett flertal kvinnor går ut och berättar om övergrepp sångaren ska ha utsatt dem för anklagas han nu även för att ha misshandlat modellen och ex-flickvännen Halle Calhoun, rapporterar TMZ.

Misshandeln ska ha ägt rum 2017 i samband med en spelning. När R Kelly kom ut till backstageområdet ska han ha anklagat Calhoun, som vid tillfället var i 20-årsåldern, för att ha tittat på en annan man.

Hon ska då ha puttat R Kelly som i sin tur svarade med att ta tag i exet och kasta in henne i en vägg, ”likt en trasdocka”, enligt en källa till sajten.

Modellen ska vid tillfället även ha burit ett armband som gick sönder och flera vittnen ska ha befunnit sig på plats, uppger TMZ.

Halle Calhoun ska ha fortsatt dejta sångaren i över ett år efter misshandeln ägde rum.

1 av 2 | Foto: SUZANNE CORDEIRO/REX/IBL REX FEATURES/ IBL
Fler anklagelser mot R Kelly.

Vännen: Det är falskt

Enligt TMZ:s källor ska ex-flickvännen även ha misshandlats vid minst två andra tillfällen. En av gångerna ska ett liknande scenario ha uppstått då R Kelly även denna gång anklagat henne för att ha tittat på andra män och sedan slagit henne i ansiktet.

En närstående till R Kelly som TMZ varit i kontakt med menar dock att anklagelserna är falska och hävdar att sångaren inte är en våldsam person.

Turbulent höst

R Kelly har haft en turbulent höst efter att ”Surviving R Kelly” hade premiär i oktober. I dokumentären går ett flertal kvinnor ut och anklagar stjärnan för sexuella övergrepp, något som har resulterat i att skivbolaget Sony valt att avsluta sitt samarbete med artisten.

Flera artistkollegor som han tidigare samarbetat med, bland annat Lady Gaga, Celine Dion och Chance The Rapper, har även valt att ta avstånd efter skandalen och hashtaggen #MuteRKelly har fått stor spridning.

Stjärnans dotter Joann Kelly, 20, har även uttalat sig.

”Jag ber för alla familjer och kvinnor som påverkats av min fars handlingar”, skriver hon på Instagram enligt The Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM

R. Kelly