Musiker rasar mot Meter: Vill att vi spelar gratis

Flera musiker rasar nu mot SVT och Stjärnorna på slottet, anledningen är att de uppmanat flera artister att spela gratis.

– Det är mer förlåtligt om det är någon som vill att man ska spela på typ ett bröllop, men Meter och SVT bär ett ansvar, säger musikern Jonas Pomo till Kulturnyheterna i SVT.

Flera personer rasar nu mot Stjärnorna på slottet och produktionsbolaget Meter. Bolaget får ta emot svidande kritik i sociala medier efter att man försökt boka flera musiker utan att erbjuda ersättning för jobbet, det skriver kulturnyheterna i SVT.

Jonas Pomo som för närvarade är ute på turné med Lena Philipsson är en av de som kontaktades, han valde att sprida förfrågan på sociala medier med en uppmaning till andra att tacka nej till gratisjobb.

– Det är mer förlåtligt om det är någon som vill att man ska spela på till exempel ett bröllop, men Meter och SVT bär ett ansvar, säger Jonas Pomo till Kulturnyheterna i SVT.

Skyller på misstag

SVT som sänder programmet tog kontakt med Meter så fort de uppmärksammande händelsen för en förklaring. Meter hävdar det hela är ett misstag, och att det här vanligtvis inte är ett sätt man jobbar på när man bokar in artister till olika produktioner samt att man agerade så fort man insåg sitt snesteg.

Det här är dock en förklaring Jonas Pomo inte alls tror på.

– Det är uppenbart att det inte är något misstag i och med att det var fyra, fem andra som fått frågan innan. Nu känns det som att de försöker skylla ifrån sig på den här stackars assistenten som skickade mejlet, säger han till Kulturnyheterna.

Produktionsbolaget kunde erbjuda artisterna att betala för mat och resande, men mer ersättning än så var det inte frågan om, däremot lyfter man fram att möjligheten att få synas i SVT.

Rockbjörnen
Publisert: