Sarandon vill öppna pingisbar med J-O

avAnna Benson

NÖJE

Hollywoodstjärnan och idrottslegendaren planerar klubb i Sverige: Vi skulle älska det

1 av 3 | Foto: all over press & annika goldhammer
Skådespelaren Jamie Foxx roar sig på pingisklubben Spin i New York som Susan Sarandon driver med Jonathan Bricklin och Frank Raharinosy.

NEW YORK. Hollywood-stjärnan

Susan Sarandon får besök i sommar – av sin största idol, Jan-Ove Waldner.

Nu vill hon öppna pingisbar i Stockholm.

– Det vore otroligt läckert med tanke på att Jan bor där, säger Sarandon i en exklusiv intervju med Nöjesbladet.

I fjol besökte Oscars-belönade Susan Sarandon, 63, Stockholms Filmfestival. Det var det officiella skälet. Det privata? En fin middag med vår olympiske guldmedaljör, Jan-Ove Waldner.

– Jag hade aldrig varit i Sverige och en av anledningarna till att jag ville komma var att träffa honom. Det var en stor dröm, säger hon.

När Nöjesbladet kliver in på Spin,

Sarandons inneställe på Manhattan, ligger pingisbollar på det golv som är av samma standard som i en olympisk inomhushall. Bordtennisbord av bästa märke står i prydliga rader.

Är kändistätt

Förra veckan kopplade Mike Myers, David Schwimmer och Jake Gyllenhaal av här. New York har drabbats av pingisfeber och Sarandon, som bor på gångavstånd från sitt nya andra hem, en bordtennisens motsvarighet till restaurangdrottningen Elaine Kaufman.

– Jag har flera kollegor som är lika pingistokiga. Bland andra spelar Adam Sandler, George Clooney och Edward Norton en hel del pingis. Edward är förresten otroligt bra och tränar ofta i Kina.

Det har egentligen bara saknats en person i lokalen.

Och den 22 juni kommer han – den svenske OS-guld-medaljören Jan-Ove Waldner. Det blir show med bland andra Waldner och Mikael Appelgren.

– Ja, äntligen har vi fått ihop våra scheman! Det ska bli otroligt spännande! De kommer att vara här i fyra dagar och vi ska ta med grabbarna på lite allt möjligt. Blir nog lite golf också på Long Island.

Många förfrågningar

Konceptet – kändisar och ickekändisar möts i pingis, äter en bit och dricker bärs – har blivit så populärt att förfrågningarna nu kommer från hela världen.

– Ryssland, Berlin, Rom, med många fler. Inom tre år ska vi ha öppnat tusen nya pingisklubbar, säger Sarandon övertygande.

På tur står den stjärnspäckade öppningen av Spin i Los Angeles. Och sen väntar kanske Stockholm.

– Vi skulle älska det! Att öppna i Stockholm vore otroligt läckert med tanke på att Jan bor där.