Fem varuhus du inte får missa i London

avSusanne Nylén

Foto: Susanne Nylén
Varuhuset Liberty ligger i en fantastisk byggnad i Tudorstil.

Pundet är nere på runt tolv kronor så nu finns det inga ursäkter längre.

Boka en billig flygbiljett till vår närmaste världsmetropol London.

1. Marks & Spencer

Engelsmännens Åhléns. Twiggy är ett av varuhusets frontansikten. Inredning och populär matavdelning blandas med både säsongens klädkollektioner och klassiska snitt från varuhusets egna märken. Inte direkt för den mest vågade utan bredare smak för alla åldrar.

Finns i stort sett överallt.

T-bana: t ex High Street Kensington och Bond Street.

2. Selfrigde & Co

En dröm för alla fashionlovers. Herravdelningen på första våningen är utöver det vanliga. Här finns alla de stora designermärkena för män och kvinnor. Storslagen parfym- och väskavdelning på entréplanet. Testa sushi på rullande band i mathallarna. Detta varuhus är en klassiker och Oxford Streets stolthet.

400 Oxford Street.

T-bana: Bond Street, Marble Arch.

3. Harrod´s och Harvey Nichols

Engelsmännens NK. Ligger båda ett stenkast från varandra i Knightsbridge. Exklusivt och glamouröst så det förslår. Harrod´s är mer klassiskt medan Harvey Nichols har de senaste kollektionerna. Missa inte The Food Halls på Harrod´s eller att unna dig en manikyr (champagne ingår) på Harvey Nichols.

T-bana: Knightsbridge.

4. Debenhams

Ligger på rad på Oxford Street bredvid minst lika populära varuhusen House of Fraser (lyxigt!) och John Lewis (här finns allt!). På Debenhams ryms festklänningar, heminredning, elektronik, lyxiga märken och flera klädkedjor. Har ofta bra erbjudanden. Testa att bli sminkad gratis på kosmetikaavdelningen.

334-348 Oxford Street.

T-bana: Oxford Circus.

5. Liberty

Shoppa med ögonen men inte med plånboken. Fantastisk byggnad i Tudorstil där det är underbart att bara strosa omkring på de olika avdelningarna. Många vinklar och vrår som är värda ett besök. Testa inte minst Diptyquedofterna i det lilla, bakre rummet mot Carnaby Street.

Great Marlborough Street.

T-bana: Oxford Circus.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode