Carlsson försvarar Oldsberg: ”Äkta och professionell”

Tidigare Idolprofilen försvarar nu Ingvar Oldsberg

Reporter: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Ingvar Oldsberg har fått sparken från ”Bingolotto” på grund av allvarliga arbetsmiljöproblem.

Nu försvaras han av Andreas Carlsson.

– För egen del så framstod han som en person som var äkta och professionell med alla runt om honom, både framför och bakom kameran, skriver han på Instagram.

Andreas Carlsson skriver långt om Ingvar Oldsberg på Instagram.
Foto: INSTAGRAM
Andreas Carlsson skriver långt om Ingvar Oldsberg på Instagram.

Låtskrivaren och den föra detta jurymedlemmen i ”Idol”, Andreas Carlsson, försvarar nu Ingvar Oldsberg som fått sparken från Bingolotto.

I ett inlägg på Instagram berättar han hur upprörd han är över beskedet.

”Jag blir ledsen av att läsa att vår mest älskade Svenska tv-värd Ingvar Oldsberg, 72, har lämnat tv. Förmodligen för gott. För att vara helt ärlig så var jag aldrig ett fan av Bingolotto, även om jag var med i programmet en gång. Men en stor del av Sveriges befolkning ser det varje vecka”, skriver han.

Carlsson påpekar också att han tror att ”Bingolottos” framgång beror på mycket på Oldsbergs visioner för programmet.

”För egen del så framstod han som en person som var äkta och professionell med alla runt om honom, både framför och bakom kameran. Han besökte en av våra skolor och umgicks med eleverna som alla älskade honom”, skriver han.

”Allvarliga arbetsmiljöproblem”

Oldsberg har tvingats lämna ”Bingolotto” efter att en intern utredning genomförts. Utredningen har visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

–– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att  uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla  inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende, kan jag inte gå in på närmare detaljer, sa Hans Sahlin, vd på organisationen Folkspel, till Nöjesbladet i fredags.

”Ett anfall ur mörkret”

Oldsberg har kallat avskedet ”ett anfall som kommer ur mörkret” och uppger att han själv inte förstår vad det handlar om.

– Jag förstår ingenting, det är ju inga ’sexual harassments’ för då hade det ju framkommit eller stått med. Det står bara allvarliga arbetsmiljöproblem. Det måste de ju, tycker jag, specificera. Vad är det för något som har inträffat?, sa han under lördagen.

Han har även meddelat att han förbereder en stämning mot sin arbetsgivare och att han kopplat in tre advokater.

Nöjesbladet har sökt Ingvar Oldsberg och Andreas Carlsson.

Publicerad: