Andreas: Det skar i hela hjärtat

avHelena Trus

Carlsson om mötet med Britney dagen före kollapsen

1 av 3
Britney Spear rakade av sig håret. Andreas Carlsson träffade henne dagen innan.

Tårarna rann ner för superstjärnan Britney Spears kinder när hon gick in på frisörsalongen och rakade av allt hår.

Musikproducenten och tv-profilen Andreas Carlsson avslöjar delar ur biografin ”Live to win” exklusivt för Nöjesbladet – om mötet med stjärnan ett dygn innan chockbilderna som basunerades ut världen över.

– Hon var frånvarande och halvsluddrande och det skar i hela hjärtat, skriver han i boken.

Efter kollapser, skandalfester och drogavvänjning gick Britney Spears in på en frisörsalong på Ventura Boulevard i San Fernando Valley och rakade själv av lock efter lock.

Klockan var sju på kvällen, en februaridag 2007.

Dagen före

I låtskrivaren och ”Idol”-jurymedlemmen Andreas Carlssons biografi ”Live to win” beskriver han det sista mötet med stjärnan på den trendiga klubben Forty Deuce i Hollywood – dagen före sammanbrottet.

– Det var inte samma gamla Britney som jag träffade, säger Andreas Carlsson till Nöjesbladet.

Med mer än 100 miljoner sålda album med artister som Céline

Dion, Backstreet Boys och Britney Spears i bagaget handlar boken bland mycket annat om karriärens framgångar och fall, samt mötena med några av världens största artister. Som den där dagen på ett showcase i Singapore när Andreas Carlsson bevittnade den då 16-åriga Britney Spears genombrott med ”Baby one more time”, hiten som sedan gick rakt in på USA-listans första plats.

– Men när hon kom till studion och sjöng i början förstod jag inte hennes storhet, avslöjar han.

Då hade hon fortfarande sin frihet.

Föll från toppen

Under åren som följde fick han tillsammans med medlemmarna i den världsberömda Cheiron-studion se en stjärnas fall från toppen.

”Under de tillfällen som vi spelade in med henne såg jag henne bli mer och mer hålögd och trött. Hennes arbetsbörda i kombination med det enorma kändisskapet skulle knäcka henne förr eller senare”, skriver Andreas i boken.

– Hon är en person som har en viktig del i min framgångssaga och karriär. Britney var en gruppeffort, liksom allt annat på Cheiron, säger han till Nöjesbladet.

20.00: Följ ”Idol” på aftonbladet.se!

Martin Söderström liverapporterar ! De senaste nyherna Gick rätt personer vidare? Var juryn för hård? Tyck till och diskutera!