Spears jobbar med hemligt musikprojekt

NÖJE

Rykten om ny samlingsskiva

De senaste dagarna har Britney Spears besökt kollegan Max Martins studio i Stockholm flera gånger.

Nu florerar uppgifter att hon spelar in material till en ny samlingsskiva med beräknad lansering i höst.

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
Britney anländer till Max Martins studio.

Superstjärnan Britney Spears kommande projekt är alltid omgärdade av stenhård sekretess. Men nu sprids uppgifter om en kommande samlingsskiva på nätet som ska släppas i samband med att den 27-åriga sångerskan firar tio år som artist.

Fan-sajten Britneybash.com slår fast att skivbolaget Sony Music nu officiellt lagt till albumet till sitt lagerstatusprogram i Australien och att det beräknas släppas där den 23 oktober i år. Arbetsnamnet är ”The singles collection”.

Enligt samma sajt kommer dubbel-cd:n dels att innehålla hits från popsångerskans tioåriga karriär men även flera nya låtar.

Synts hos Max Martin

Svenska Sony Music vill inte bekräfta uppgiften.

– Jag kan inte säga något nu, säger Anders Lindberg.

Att Britney vid två tillfällen de senaste dagarna synts till i Max Martins studio på Söder i Stockholm har startat en ryktesflod bland fansen. Max Martin har sedan han startade Britneys karriär med låten ”...Baby one more time” alltid funnits vid hennes sida. Och många drar nu slutsatsen att han borde ha en självskriven plats på ett album som släpps i samband med hennes tioårsjubileum.

– Han kommer alltid att vara en del av varje album jag gör under hela min karriär... Ja, jag hoppas det, i alla fall, sa Britney Spears till Aftonbladet 2001.

Fortsatt samarbetet

Nu har inte den önskningen slagit in helt och hållet. Men Britney har genom åren fortsatt samarbetet med Max Martin och andra svenska låtskrivare och producenter. Senast arbetade de ihop på den kontroversiella hiten ”If u seek Amy”.

Efter båda besöken i studion skrev Britney själv om det på sin Twitter men hon avslöjade inte något om vad som pågick där inne.

Och inte heller Max Martin vill uttala sig.

– Det kan jag inte säga något om, säger han innan han lägger på luren.