”Har inte tid att parta”

NÖJE

Silvstedt om nya glödheta karriären och mammas krav på ”grandchildren”

1 av 4 | Foto: AP
Victoria Silvstedt hoppas att ”blond bimbo”-facket är något som hon tillåts få lämna, nu när karriären har gått in i ett nytt skede.

Mer mogen – och med en ny karriär.

Realityserien ”My perfect life” har fått tv-världen att slåss om Victoria Silvstedt.

– Jag ramlar inte längre ut, full, från bilar utan trosor. Jag har slutat med den livsstilen, säger hon.

– Så, I’d better cover up, säger Victoria Silvstedt, 34, över en knastrig telefonlinje från Paris.

I veckan leder hon en liveshow som handlar om några av Frankrikes mest intelligenta barn.

Samtidigt har hennes tv-serie ”Victoria Silvstedt: My perfect life”, som producerats av den amerikanska tv-kanalen E!, basunerats ut över världen. I kväll sänds det första avsnittet i TV 4.

– Jag hatar att kolla på mig själv på tv. Ahh, i bland kommer de jättenära med kameran och zoomar in på mina finnar. Ingen är perfekt, God, jag har finnar då och då.

Victoria har de senaste åren gjort sig en tv-karriär på att göra gästroller i diverse tv-serier samt vända bokstäver i ”Lyckohjulet” i fransk och italiensk tv.

– Det har äntligen börjat lossna. Förr var jag fast i ”blond bimbo”-facket, nu har de fått förtroende för mig. Efter två år har de äntligen insett att jag kan göra något annat. I dag leder jag egna shower och får många erbjudanden.

”Jag är tacksam”

Hon fortsätter, givetvis med i en knackig mix av svenska och engelska.

– Jag är så tacksam. Alla de milen jag har gått i ”Lyckohjulet” på scenen is finally paying off. Alla mina högklackade skor jag har fått gå i. Men det handlar ju om att ge och att ta.

Vad beror den nya tv-karriären på?

– Det började med att jag fick fler chanser i tv, och nu ser de att jag kan prata franska ganska flytande. Men det är mycket tack vare att ”My perfect life” har gått i Frankrike. Serien har promotats otroligt mycket i Europa och nu ser tv-kanalerna till att utnyttja att jag syns överallt.

I dokusåpan flänger Silvstedt jorden över och gör det hon kan bäst: flanera på röda mattor, festa och vara allmänt ”scandalous”. Hon drömmer också om en familj, skådespelarroller och att likt sin idol Angelina Jolie satsa på välgörenhet.

Samtidigt är hon tjejen från Bollnäs som fortfarande längtar efter ett godkännande av sin familj.

Speciellt från mamma, som hälsar på sin dotter i kvällens premiäravsnitt.

– Vi har varit otroligt nära varandra sedan jag var en baby girl, hon ringer varje dag och vi pratar om allt. Hon ger tips och är väldigt spirituell.

”Nära varandra”

Hur ser hon på ditt karriärval?

– Nu är hon jättestolt. Kanske inte för några år sedan när jag levde ett turbulent liv, då jag bara var ute och partade. Hon var på mig hela tiden, var orolig. Hon var lite väl nervös, men nu har hon lugnat ner sig. Jag har inte tid att parta så mycket nu, jag bara jobbar.

– Men nu vill hon ha grandchildren.

Hur tänker du kring det?

– Jag hatar att blir pressad, då vill jag göra tvärtom. Min syster är ett år äldre än mig, get on her ass, not mine. De får pusha henne först.

Har familjen alltid stöttat dig?

– Absolut, den enda gången mamma var chockad var när jag gjorde Playboy.

”Ramlar inte ut full”

Hur svårt är det att hålla på privatlivet när man gör en serie om sig själv?

– Jag gör inte saker som jag brukade göra. Jag ramlar inte längre ut, full, från bilar utan trosor. Jag har slutat med den livsstilen. Jag är mer försiktig, har växt upp och är mer mogen.

När du tänker tillbaka – hur ser du på dig själv?

– Jag kan känna att jag levde ut mina tonår. Nu går jobbet först, att parta kommer sist. Det är klart att jag har tid att ha kul, men det är på en annan nivå.

Finns det något du ångrar från den tiden?

– Klart att man gör det, men man lär sig av sina misstag och går vidare.

Vad gör du i vår?

– Efter en månad i Paris åker jag vidare till Italien. Och så blir det kanske en andra säsong av ”My perfect life”, men kanske med en ny titel, ”The not so perfect life”. Oj, nu ringer det här, got to go, tack, puss puss.

Där tog tio minuter med Victoria Silvstedt slut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!