146 minuter med skrattfest på dvd

Foto: Kulturtuben
NÖJE

DVD:erna med Galenskaparna har gjort succé med Aftonbladet.

Från och med på söndag kan du köpa Galenskaparnas succéserie "En himla många program" del 7–9 med Aftonbladet.

Tre fristående avsnitt på totalt 146 minuter med en av Sveriges största humorsuccéer

”En himla många program” gjorde succé på tv för snart 20 år sedan. Serien sändes i åtta delar runt årsskiftet 1989/1990 och Farbror Frej blev snabbt en folklig favorit. 1996 trollade Farbror Frej fram ett nionde program – som ingen trodde fanns. Programmet gjordes av sketcher som inte fick plats 1989. Totalt innehöll serien 120 program. Det programmet finns med på dvd:n som du kan köpa på söndag med Aftonbladet, bland annat innehåller den klassikern när Farbror Frej trollar fram en cd-rom.

Programmen presenteras av mysfarbrorn Allan Preussen som sitter i en fåtölj bredvid en guldfisk och påannonserar alla de himla många programmen. På sin andra sida har han en skål med godsaker, bland annat korv och purjolök, efter vilka avsnitten döpts.

Men allra mest ihågkommen från serien är nog Farbror Frej, spelad av Anders Eriksson, som också var Roy i ”Macken”. Han inledde varje sketch med de smått bevingade orden ”Hej alla barn nu blir det barnprogram, titta här vad Farbror Frej tar fram...".

Totalt är det 146 minuter med ”En himla många program”. Filmen ges ut i begränsad upplaga och kan ta slut i din butik. Men det finns möjlighet att efterbeställa den, gå in på www.ginza.se/aftonbladet.

Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM