Nöje

- Man blir aldrig för gammal för festivaler

Av: 

Zendry Svärdkrona

NÖJE

Fredrik Virtanen chattar direkt från Hultsfred

Fredrik Virtanen.

Fredrik Virtanen.

   Fredrik Virtanen säger: Hej! Förlåt att jag är sen. Satt och bloggade... Hur är läget. Här är det underbart varmt och sol.

Tobias säger: Vet du varför inte Hultsfred sänds på ztv? har väl gjort de förut va?

   Fredrik Virtanen säger: Ingen aning. Men visst är det synd. Jag antar att ZTV är mer intresserade av lekprogram än musik. Folk gillar lekprogram mer än musik. Det handlar om pengar.

Erno Tabell säger: The top of the day band idag? Berätta vilka!

   Fredrik Virtanen säger: The Ark är ju alltid, alltid sjukt bra i Hultsfred. Numera har de så mycket hits att det bara måste bli enormt bra. Marilyn Manson ska jag se på håll. Man blir alltid så lycklig av en ny video med honom. Men olycklig av musiken.

Fredde-fan säger: Vad får man absolut inte missa på festivalen?

   Fredrik Virtanen säger: Om du menar happeningmässigt är det förstås Nine Inch nails som spelar för första gången här. Men jag tror att den stora folkfesten blir Håkan Hellström. Han är bara för underbar. Och för de verkligt intresserade musikälskarna: The Magic Numbers. Oj!

Rg,VBG säger: När blir man för gammal för festivaler? Supa i gyttja hör ju inte till vardagen precis...

   Fredrik Virtanen säger: Haha. Exakt. Jag börjar undra också. Fast vi super inte i gyttja. Direkt. Vi bor på hotell som de glidare vi är. Jag bär inte slips här, kan dock avslöjas. Men svar på frågan: aldrig. Faktisk. Lars Nylin är här! Han är 106 år!

gunnar säger: Är du på hultsfred för första gången?

   Fredrik Virtanen säger: Eh. Nej.

maria säger: e det bara udda band på hultsfred? känner knappt igen nån. e det typ bara rock o sånt?

   Fredrik Virtanen säger: "Typ rock och sånt"...tja, ja. Det är inte direkt akter som hörs på Rix Fm. Förutom Ark och Robyn och kanske Håkan (hoppas jag, spelas han på Rix?). Det här är ju inte Vattenfestivalen. Men ja, det är väldigt mycket hårdrock som är de stora akterna i år. Festivalen har nästan 0 kredd i år. Men hits älskar vi ju också.

pontus säger: Om du inte fick åka ner me allt betalt å fixat, skullu du åka ner iaf? även om du var tvungen att bo i tält?

   Fredrik Virtanen säger: Ja. Om jag var ledig. Skulle aldrig jobba och bo i tält. Om jag var ledig så hade jag ju kunnat göra som alla andra kids här: vara berusad hela tiden. Det ser härligt ut.

Pääär säger: Vilken är din bästa festival-outfit?

   Fredrik Virtanen säger: Benvita Lacostebyxor, ett par stålhättade små kängor, en rutig kortärmad skjorta från Sportif, och en jacka som behövs senare som dessvärre tappades i gruset. Märke på den: Etienne Ozeki.

säger: Varför är det så mycket folk i år. Utbudet i år är ju sämre än förra året.

   Fredrik Virtanen säger: Japp. Men du vet folk är inte så kvalitetsmedvetna vad gäller musik. De har inte tid att nörda ner sig. De har viktigare saker för sig. Som att arbeta. Älska. Allt det där andra.

Annie säger: Fredrik! Jag sitter hemma i Norrtälje och gråter blod - jag missar Trent Reznors Sverige-premiär. Förjäkligt. Lova att du hejar på lite från mig?

   Fredrik Virtanen säger: Annie get your gun!

Laserkatten säger: Kollade igenom din lista på de akter du skulle se. Min fråga är hur du kan välja bort NIN?

   Fredrik Virtanen säger: Kul att du frågade! Jag strök faktiskt NIN i sista stund. Jag kommer ju att se honom, men...alltså jag gillar det inte. Det är smart men...hemskt. Jag har bara respekt för karlen, ingen kärlek.

Isabell säger: Hejsan! Har det varit mycket slagsmål? Min kompis är där och jag är orolig för honom. ;-) Han brukar alltid hamna i dem nämligen. ;-)

   Fredrik Virtanen säger: Vi var ute på festivalområdet i går kväll. Alla var mycket fulla. Men jag såg inga slaggos. Du kan vara lugn. Även om det är mycket hårdrockare i år så tror jag att man kan vara lugn. Eller jag vet det.

Sanne säger: Kommer virren att besöka Jazz festivalen i Sthlm senare i sommar?

   Fredrik Virtanen säger: Lätt! Det är min favoritfestival på många vis. Inte för artisterna som är i vuxnaste laget men för den briljanta stämningen. Dock lackade jag ur lite förra året när de släppte in alldeles alldeles för mycket folk. För att tjäna pengar antar jag. Men det var hemskt trångt. Det var Van Morrison-kvällen. Visst är det en stor artist där i år som man bara MÅSTE SE? Men vem? Jag har glömt det just nu. Typical me.

rävgryt säger: Vilket band skulle du vilja att dem skulle komma till nästa årets festival?

   Fredrik Virtanen säger: Ett återförenat The Waterboys.

HåYt säger: Vad anser du om folk som enbart åker ner till hultsfred för o supa skallen i bitar ist för o njuta av musiken inkl ha kul.

   Fredrik Virtanen säger: Jag anser att folk får göra exakt vad de vill så länge de är glada.

Tita säger: Gillar du Springsteen?

   Fredrik Virtanen säger: Har påven en lustig hatt? Sover Dolly på rygg? Har jag börjat röka?

Lova säger: vilket var det bästa hultsfred?

   Fredrik Virtanen säger: Oj! Jag är ledsen jag KAN inte svara på det. Årtal och sånt är som en enda blurr för mig. Har ingen aning om när jag såg vad. Det måste jag i så fall kolla upp. Men vi säger 1998.

Eroded säger: Halloj! Det är bara 3 band på festivalen som jag vill se iaf, det är Slayer, Slipknot å System of a down...Kommer du att kolla på nått av dom banden, Fredrik?

   Fredrik Virtanen säger: Slipknot, lätt! För de är så vansinnigt fetmäktiga och bisarra. Seriefigursrock. Men alltså: i övrigt min vän: jag tycker inte om den hårda hårda rocken. Jag gillar rocken som svänger, rister, gungar och omfamnar mitt hjärta, som ger mig tröst, som skänker hopp.

Hulaman säger: Varför bor du på hotell? Du missar ju hälften av det roliga på festivalen, pöka i tält, dricka ljummen pripps blå och slåss med mygg.

   Fredrik Virtanen säger: Jag vet! Jag är en vuxen tjock tråkmåns som tycker om glas av riktigt glas. Vad kan jag säga? Please kill me.

Maggan säger: Vilket är ditt bästa respektive sämsta Hultsfred-minne?

   Fredrik Virtanen säger: Förra året var det en tjej (vi kan kalla henne X) som klängde sig fast vid mitt ben och vägrade släppa taget. Folk gick förbi och såg detta. Det var aningen genant. Fast det finns säkert mer pinsamma minnen men jag kommer inte på nåt just nu, att chatta måste ju gå FORT annars är det lamt.

Liam säger: Har du varit på Roskilde? Vilken festival tycker du bättre om och varför?

   Fredrik Virtanen säger: Jag föredrar på många vis Hultsfred. Fast givetvis är Roskilde alla festivalers moder. Eller alla europeiska i alla fall. Det är en enorm maskin. Men det finns (eller fanns) nåt hemvävt snällt över Hultan jag älskar. Sedan är det förstås så att det är softare stämning i Roskilde, med tanke på storleken. Jag antar att det har att göra med att folk röker olagliga saker. Jag ska till Roskilde också. Det är trevligt att vara utomlands.

Marcus säger: Ska du se Anna Ternheim på Lördag? Jag råder dig till det. Hon var bättre än kent i Göteborg.

   Fredrik Virtanen säger: Klart hon var bättre än Kent! Ja, jag ska förstås se henne. Men jag blev besviken på hennes coverskiva. Där förstörde hon sitt coverkapital från den briljanta "Shoreline". Håkan Steen skrev en briljant liten analys med väldigt få ord i Aftonbladet i onsdags. Nåt om att hon inte ens verkade veta vad hon sjöng. Men ja, Anna är toppen på sitt beiga cykla med grå kofta-vis.

3g:Mikael säger: har bajsmannen gjort sig till känna än?

   Fredrik Virtanen säger: Jag hoppas det.

säger: Finns det lika coola grejor i New York som på Hultsfred? Eller är New York hippare och coolare?

   Fredrik Virtanen säger: Klart att New York är hippare och coolare. Men jag älskar Sverige mer. Mycket mer. This is my hometown.

visslaren säger: Ledsen att du inte klarade dig ifrån ciggen. Shit happens. Har du hunnit fått i dig nån bira än då?

   Fredrik Virtanen säger: Vet du jag har allvarliga planer på att ta en bira när vi chattat klart. Det är väl ok?

Johnny Blade säger: Med tanke på ditt efternamn Fredrik, hur pass finsk är du? Så pass att dina favoritsysslor inkluderar bastubad, vodkadrickande och att slåss med kniv? :-)

   Fredrik Virtanen säger: Jag slåss helst med kniv. Dricker sällan vodka dock. Och bastar aldrig. Jag är en dålig finne. Seriöst: pappa kom från Helsingfors som flykting under WW2. Han kan lite finska men vår familj är regular svenne.

Frida_åmål säger: Vad tänker du INTE se?

   Fredrik Virtanen säger: Lysande fråga. Bergman rock har jag redan INTE sett. Jag skulle vilja skita i att se all hårdrock men jag måste. Turbonegro tänker jag INTE se. Jag begriper inte hypen, trots att Jonna Bergh älskat dem sedan urminnes tider. Och Janne Kleman. Människor med rocksmak. jag förstår bara inte. Det är nåt norskt. Shit nu är det snart The Bravery OCH Jason Ringenberg! Varför sitter jag här?

Moderator säger: Det var sista frågan. Tack för att du slet dig från festivalen en stund för att chatta, Fredrik. Nu låter vi dig gå och ta den där biran.

   Fredrik Virtanen säger: Tack. Tyvärr märkte jag just att jag inte hinner. Det får bli en senare. Attans. Tack för chattet. Nöjet var mitt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal: Prova BookBeat gratis i en månad – klicka här!

BookBeat

Publisert: