Linda - tv:s nya drottning

Publicerad:
Uppdaterad:

Luuk och Isacsson regerar i rutan

1 av 2
gladast av alla Det var nära att Linda Isacsson missade att hämta sitt pris. Hon vågade nästan inte komma till galan av rädsla att förlora. Som tur var ändrade hon sig - och blev galans gladaste vinnare.

Kristian Luuk och Linda Isacsson var galans kung och drottning.

Hon vann sitt första tv-pris, han sitt åttonde.

- Det här är den bästa dagen i hela mitt liv, sa Linda Isacsson.

Hon hade egentligen inte tänkt komma till galan alls, så rädd var Linda Isacsson för att inte vinna.

- Jag är en sådan otroligt dålig förlorare och jag var säker på att Kattis Ahlström skulle vinna. Jag var rädd att jag skulle fälla krokben för henne, jag kan vara sådan. Men sedan blev jag övertalad med argumentet att jag skulle verka märkvärdig om jag inte gick.

Men vinst blev det, och som programledare för djur- och äventyrsprogrammet "Farligt möte" kammade hon hem priset Bästa svenska kvinnliga tv-personlighet framför Kattis Ahlström och Elin "Grynet" Ek.

Och hon var utan tvekan tv-prisets gladaste vinnare.

- Det är overkligt, jag är så genuint jävla glad. Det betyder så otroligt mycket mer att få 1,5 miljoner tittarröster än om det hade varit en jury som hade röstat. Den här kicken går att jämföra med att köra formel 1.

Fick spöa sin idol

Hennes kanalkollega Kristian Luuk vann priset för Bästa svenska manliga tv-personlighet för den allra sista säsongen av "Sen kväll med Luuk". Det blev hans åttonde tv-pris i ordningen.

- Det bästa är att jag fick spöa Robert Aschberg. Han var min idol när jag var ung och jag bandade alla hans program och drömde om att få ha en egen talkshow.

"Sen kväll med Luuk" gick ut med flaggan i topp, men redan den 12 april är han tillbaka med sitt nya program "God natt, Sverige".

- Det bli bara jag och en gäst. Ingen underhållning, ingen publik. Det blir ett program som jag alltid har drömt om att göra, jag är så otroligt nyfiken. Men att vinna Aftonbladets tv-pris för sista säsongen med "Sen kväll med Luuk" smäller extra högt. Aftonbladets läsare måste vara otroligt smarta. Tack för att ni ordnar det här!

Karin Wik

Publicerad: