Festen i natt slutar i kaos

Publicerad:
Uppdaterad:

Doherty slets av scen på hemlig Sverigespelning: ”Jag är ingen mördare. Jag är artist”

DRAS BORT AV VAKTER Pete Dohertys hemliga spelning på klubben Debaser i Stockholm i natt urartade. Stjärnan vägrade sluta spela – och bars till slut bort av vakter från scenen.
Foto: HANS ROSENTHAL
DRAS BORT AV VAKTER Pete Dohertys hemliga spelning på klubben Debaser i Stockholm i natt urartade. Stjärnan vägrade sluta spela – och bars till slut bort av vakter från scenen.

STOCKHOLM/HULTSFRED

Här urartar Pete Dohertys hemliga spelning i Stockholm i natt.

Samtidigt hotar skandalrockaren att stämma den svenska polisen för knarkgripandet i Hultsfred.

– Jag är ingen mördare. Jag är artist, säger han till Aftonbladet.

Foto: haNS ROSENTHAL
SKADAD Pete ramlade av scen – och skadade ryggen.

Som Aftonbladet kunde berätta i går stoppades Pete Doherty, 27, av tullen på Arlanda vid 23-tiden i fredags när han var på väg till Hultsfred.

Då var stjärnan enligt vittnen på plats så hög att han inte ens kunde sitta rakt i en rullstol. Kraftigt försenat kom dock konserten med hans Babyshambles igång vid 02.30-tiden i går morse – men urartade direkt.

Spark mot fotograf

– Först knackade Pete med någonting på ett kameraobjektiv. Sedan hällde han öl på en fotograf. Till sist måttade han en spark mot en fotograf, berättar Sandra Nordin, pressansvarig för festivalen.

Direkt efter spelningens slut – vid 03.40-tiden – greps Pete Doherty och en annan bandmedlem av polis och fördes till stationen i Kalmar.

– Pete Doherty blev omhändertagen för ringa narkotikabrott. Han snabbtestades och visade prov på kokain i urinet, säger Ulf Karlsson, informationschef hos polisen.

Böter för knarkbrott

Åklagaren Gunilla Öhlin utfärdade bötesbelopppet direkt på stationen, 30 dagsböter á 450 kronor, plus en extra femhundring till brottsofferjouren.

Efter att Doherty släpptes vid 06-tiden åkte bandet i ilfart till Arlanda för att flyga vidare till en planerad spelning i Schweiz.

Men de missade sitt plan och fick stanna i Sverige.

Då bestämde man sig för att göra en hemlig gratisspelning på klubben Debaser i Stockholm.

–De kom in här vid tre och frågade om de fick spela mot att de fick några öl. Jag trodde inte mina öron, säger Jonas Fläckerud som driver klubben Fritz Corner på Debaser.

När bandet anlände vid 22-tiden fick Aftonbladet som enda tidning en pratstund med Pete Doherty, som verkade trött och dåsig.

Hur ser du på gripandet i går?

– Jag är upprörd, skulle man kunna säga.

Varför det?

– Polisen överreagerade mot mig, det jag gjorde var inte så allvarligt. De borde jaga mördare och våldtäktsmän istället, inte artister som jag. Jag är ingen mördare. Jag är artist

”Liknar förföljelse”

Babyshambles trummis, Adam Ficek, avslöjar att bandet överväger att stämma den svenska polisen.

– När vi kommer tillbaka ska vi kontakta vår advokat. Det här börjar likna förföljelse, säger han.

Konserten på Debaser urartade – inte helt oväntat. Pete Doherty trillade av scenen och skadade ryggen. Sedan ville han aldrig sluta sjunga, och arrangörerna tvingades stänga av elektriciteten.

Till slut drogs han bort handgripligen av flera vakter.

Sedan åkte rockstjärnan taxi till Gamla Stan, där han plötsligt drog av sig kläderna och började jaga tjejer nerför gatan.

Den galna kvällen slutade vid 01.45 – då ett manligt fan övertalade honom att gå tillbaka till sitt hotell.

Skandaldygnet i Sverige

Tidigare:

Jon Forsling, Martin Ekelund, Joacim Persson, Gustaf Höök

Publicerad: