Har aldrig varit bättre – eller mindre prisvärt

1 av 3
NÖJE

BEAT ’EM UP Hur mycket extra är du beredd att betala för att känna dig som ett äckligt gammalt pervo?

Det är frågan Nacmo inte vill att du ställer dig själv innan du halar fram kreditkortet och laddar ner ”Soul calibur II HD online”.

Noll kronor? 50? 100?

Om du nickade instämmande till den sista summan är det här dealen för dig.

”Soul calibur II” är, som det alltid varit, ett suveränt spel. En renodlad, vapenbaserad 3d-fighter med fantastisk variation, ett legendariskt storyläge och inramning pampigare än Saddam Husseins privata palats. Arenorna glimrar och gnistrar med all den grafiska makt det tidiga 2000-talets konsoler orkade krysta fram: raserade katedraler, tempelgårdar strösslade med körsbärsblad, vattenfyllda karibiska grottor där solljuset droppar in genom revor i bergväggen. Då gör det inte så mycket att grafiken, rent tekniskt, ser ut som om man målat med kladdkritor på Lego-klossar.

Oavsett vilka mätinstrument man går efter är ”Soul calibur II” en klassiker – som aldrig varit bättre än i hd-utgåvan. (Åtminstone om man bortser från det faktum att bonuskaraktären Link av uppenbara skäl inte inkluderats.)

Kruxet är bara att det inte finns en enda anledning att köpa den – om man inte är i desperat behov av sämre grafik, färre karaktärer, föråldrade spelsystem och en överdos sunkig sexism.

199 kronor är kanske ingen saftig prislapp för den kräsna beat ’em up-konsumenten – i synnerhet inte med tanke på att en redig arkadsticka går loss på uppemot tio gånger så mycket. Men det framstår plötsligt som rena fantasisumman när man kan få fjolårets ”Soul calibur V” för hälften så många kronor.

Och reducerar vad som borde vara ett tidlöst mästerverk till något mycket mer tragiskt:

Ett förträffligt spel till ett förrädiskt pris.