Vann en Golden Globe – anklagas för sexuellt utnyttjande

Han prisades på Golden Globe-galan och tog samtidigt ställning för #TimesUp, en rörelse mot sextrakasserier och övergrepp.

Nu anklagar en kvinna komikern Aziz Ansari för att ha utnyttjat henne.

– Det var faktiskt plågsamt att se honom vinna och ta emot priset, säger kvinnan till sajten Babe.

Natten till måndag tog Aziz Ansari, 34, känd från ”Master of none”, emot en Golden Globe för bästa skådespelare i en musikal- eller komediserie.

Han var en av många som kvällen till ära bar en pin med texten #Timesup, för att stötta den nystartade rörelsen som jobbar mot sextrakasserier och övergrepp.

Nu pekas Ansari själv ut för att ha sexuellt utnyttjat en kvinna som han dejtade förra året.

Den 23-åriga kvinnan, som valt att vara anonym, såg tv-sändningen av Golden Globe, och det var då hon bestämde sig för att gå ut med uppgifterna.

Enligt henne ska hon och Ansari ha gått på en dejt förra året, som på kvällen urartade.

Skådespelaren följde kvinnan hem där de började kyssas.

– På en sekund var hans hand på mitt bröst, säger kvinnan.

Tryckte ner fingrarna i halsen

Bara minuterna senare ska han ha hämtat en kondom. Han ska även tryckt ner fingrarna i kvinnans hals innan han utförde en sexakt på henne.

Kvinnan säger att hon både verbalt och fysiskt signalerade att hon inte ville, men Aziz Ansari ska ha fortsatt be om sex.

Sajten Babe har tagit del av en sms-konversation mellan Ansari och kvinnan. I den skriver Ansari att det var en rolig kväll.

”Kanske rolig för dig, men inte för mig. Du ignorerade mina tydliga signaler, du fortsatte ändå med dina närmanden”, ska kvinnan ha svarat.

Ansari ska då ha bett om ursäkt och sagt att han uppenbarligen missförstått situationen.

”Den värsta upplevelsen”

Minnena från fjolåret kom tillbaka när kvinnan såg honom på Golden Globe-galan.

– Det var faktiskt plågsamt att se honom vinna och acceptera priset. Och det var absolut pinsamt att han bar en ”Time’s up”-pin. Jag tror det startade en ny eld inom mig, och gjorde det mer verkligt, säger kvinnan.

– Det var absolut den värsta upplevelsen jag någonsin haft med en man.

Aziz Ansari har ännu inte kommenterat anklagelserna.

Ansari är inte den enda vinnaren från galan som pekats ut. Flera kvinnor har i veckan anklagat James Franco för övergrepp.

Publisert:

LÄS VIDARE