Bill Cosby anklagad för sexövergrepp

R Kelly försvarar Bill Cosby

Av: 

Liv Hävermark

NÖJE

Den våldtäktsanklagade komikern Bill Cosby, 78, får nu stöd av sångaren R. Kelly – som själv varit har anklagats för sexbrott mot minderåriga flera gånger.

– Samma sak hände mig, och det var inte sant, säger artisten i en intervju med GQ Magazine.

– Min åsikt är, att jag vet inte vad som hände. Jag är ett Bill Cosby-fan – så klart, vem är inte det? Och att uttala mig om något som jag inte har någon aning om ifall det är sant... allt jag kan säga är att det var länge sedan, säger artisten till GQ Magazine.

Han menar att det är ”skumt” att kvinnorna väntat så många år med att anmäla.

– Gud är den enda som kan bevisa att det hände. Att vänta 40, 50, 70 år med att berätta något så enkelt, det är skumt. Jag säger detta för att samma sak hände mig, och det var inte sant.

Greps för sexvideo

R Kelly greps 2002 sedan en grov sexvideo med honom och en minderårig flicka läckt. Han hävdade dock att det inte var han som var med i videon. Sex år senare gick han fri från anklagelserna.

Det var inte första gången Kelly anklagades för sexbrott. 1998 gjorde han upp i godo med Tiffany Hawkins, 20, som stämt honom för att ha utsatt henne för sexövergrepp när hon var 15 år.

1994 gifte sig R Kelly, då 27 år gammal, med sångerskan Aaliyah som då var 15. Äktenskapet upplöstes året därpå.

Cosby nekar

Totalt har över 50 kvinnor anklagat Bill Cosby för sexuella övergrepp. I slutet av december 2015 åtalades han för grovt våldtäktsförsök på Andrea Constand.

De flesta av brotten ska dock ha ägt rum för så pass länge sedan att de i dag är preskriberade. Komikern nekar till anklagelserna – och har i sin tur stämt flera av kvinnorna för förtal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Kvinnorna som anklagar Bill Cosby

ÄMNEN I ARTIKELN

Bill Cosby anklagad för sexövergrepp

Bill Cosby

R. Kelly

Våldtäkt