Gina Dirawi om julvärdstjatet: ”Jag ville vara först”

avFrida Söderlund

Säkrade uppdraget på julafton redan i våras

Gina Dirawi är årets julvärd i SVT.

Programledaren säkrade platsen redan i våras.

– Jag ringde redan i april för att de inte skulle kunna säga att de frågat någon annan innan, säger hon.

Det brukar handla om när man får samtalet från SVT.

Men Gina Dirawi, 24, tar saker i egna händer.

Nu ska hon, förtuom att leda Melodifestivalen och Musikhjälpen, också vara årets julvärd i SVT under julafton.

– Jag kontaktade dem som har hand om det och kom med förslaget. Jag sa att jag jättegärna ville och att jag älskar julen, säger hon.

De sa att du hade tjatat!

– Nu är det någon som sprider rykten, jag har inte tjatat, jag kom med ett förslag, ha ha. Nu låter jag som en desperat kvinna i en vacker klänning men det är jag inte, jag sitter bara här i en vacker klänning.

”Lugnande effekt”

Men Dirawi hade en plan med samtalet till SVT.

– Jag vet ju när besluten tas i det här huset och jag ville vara tidig. Jag ringde redan i april för att de inte skulle kunna säga att de frågat någon annan innan. Då visste jag att jag hade varit först med förslaget och så fick de ta ställning till det sen, säger hon.

Hur reagerade dem när du ringde?

– ”Aha, ah, ah, ska tänka på det”. Jag bara ”vad finns det att tänka på” och de bara ”ah, ska tänka på det, vi pratar om det”. De ska vara lite svåra.

Det kan komma att dyka upp en gäst under dagen i rutan, men formen jobbas fram just nu.

– Jag skulle vilja prata om olika saker, saknad men också hopp. Det känns som att det behövs just nu. Jag vill prata om känslotillstånd som man har kring julen men också att allt kommer bli bra tillslut, säger hon.

– Min mamma sa alltid ”ja, livet är svårt och det skiter sig ibland, men det kommer bli bra tillslut”. Och det är skönt att någon säger det ibland. Att det är lite turbult men det kommer att bli bra. Så jag vill bli någon slags lugnande effekt.

ARTIKELN HANDLAR OM