David Crosby körde på joggare

avAndreas Hansson, TT

Fördes till sjukhus med ambulanshelikopter

1 av 2
David Crosby.

Han bländades av solen – och körde på en joggare.

På det larmsamtal som släppts hörs rockaren David Crosbys panik.

– Jag körde på en snubbe. Vi behöver en ambulans nu direkt, säger han.

Artisten David Crosby var på söndagen inblandad i en trafikolycka i närheten av sitt hem i Santa Ynez i Kalifornien. Enligt Santa Barbara Independent körde Crosby på en joggare på gatan Baseline Avenue _ joggaren ska ha ådragit sig flera frakturer i kraschen och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Skadorna ska dock inte vara livshotande.

Crosby, som klarade sig utan skador, har uppgett att han bländades av solen vid olyckan. Enligt TMZ var han inte påverkad av alkohol eller droger.

Panik i larmsamtal

Sajten publicerar även det larmsamtal som stjärnan ringde efter olyckan.

– Hej, ehm ehm ehm, jag körde på en snubbe, säger han stakande.

– Vi behöver en amulans nu direkt. Jag körde på snubben, jag såg honom inte. Han rörde sig till fots och är skadad, han gick längs med vägen.

”Raskt tillfrisknande”

Under tisdagen meddelade Crosbys representanter att stjärnan är förkrossad över olyckan.

”David Crosby är naturligtvis skakad över att han av misstag skadat någon. Han är, baserat på uppgifterna hittills, lättad över att gentlemannen inte har livshotande skador. Han önskar joggaren ett raskt tillfrisknande”, säger managern Michael Jensen i ett uttalande.

David Crosby slog igenom med The Byrds i mitten av 1960-talet och bildade sedan supergruppen Crosby, Stills & Nash tillsammans med Stephen Stills och Graham Nash. Vid flera tillfällen har Neil Young också varit med i bandet.

ARTIKELN HANDLAR OM