Sebastian Staksets skattesmäll: krävs på en kvarts miljon kronor

avJakob Meijer

Publicerad:

Sebastian Stakset, tidigare känd som Sebbe Staxx i hiphopgruppen Kartellen, krävs på 250 000 kronor i skatt och skattetillägg.

Enligt Skatteverket handlar det om oredovisade intäkter från Kartellen-spelningar under flera år.

Men Stakset själv ska ha sagt att han delat gaget med de övriga bandmedlemmarna.

Det var efter en tidigare utredning mot en manager, knuten till Kartellen, som Skatteverket även såg över Sebastian Staksets deklarationer från 2013 till 2016.

Enligt Skatteverket ska managern ställt ut flera fakturor till olika klubbar, vars pengar sedan gått vidare till Stakset, intäkter som i det här fallet inte ska ha redovisats av artisten.

I utredningen kan man läsa att Stakset själv sagt i ett möte med Skatteverket att han fungerat som ”ett slags central” dit pengarna gick innan de delades upp mellan bandets medlemmar. Hur stor del av pengarna som gått vidare har han dock inte kunna ange, menar Skatteverket.

1 av 2 | Foto: Ola Axman
Sebbe Staxx.

Artisten krävs nu på drygt 250 000 kronor i skatt och skattetillägg.

”Ja det stämmer, jag har skulder både hos Kronofogden och Skatteverket för de åren som jag levt i missbruk och i mörker. Jag har varit på möte hos både Kronofogden och Skatteverket för att jag vill göra rätt för mig och jag arbetar för att bli skuldfri. Skulden uppkom åren innan jag blev fri från mitt gamla liv och mina gamla beteenden”, skriver Sebastian Stakset i ett mejl till Nöjesbladet.

Sebastian Stakset var medlem i den omtalade hiphopgruppen Kartellen mellan 2008 och 2016. Han valde senare att ta avstånd från gruppen.

– Jag har inte det hatet som behövs för att fronta Kartellen, sa han då i en dokumentär.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM