Netta Barzilai

Eurovision-vinnaren Netta till ”Allsången”

Berättar för Nöjesbladet om Skansen-besöket, nya låten och känslorna inför Israelprotesterna efter Eurovision-segern

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

”Allsång på Skansens” superbokning: Eurovision-vinnaren Netta Barzilai.

För Nöjesbladet bekräftar hon sin medverkan i sommarklassikern i slutet av juli.

– Jag ser verkligen fram emot att ta med mig min loop-maskin och framträda där, säger hon.

”Allsång på Skansen” brukar alltid hålla några större artistbokningar hemliga för att kunna presentera dem senare under sommaren.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att SVT:s flaggskepp har lyckats boka in Eurovision-vinnaren Netta Barzilai, 25, som gästar programmet den 31 juli.

Det är sångerskan själv som avslöjar det:

– Ja, det känns jättespännande. Jag har sett klipp från när Loreen var med i den showen och Zara Larsson också. Det ser så härligt ut, jag ser verkligen fram emot att ta med mig min loop-maskin och framträda där, säger hon när Nöjesbladet intervjuar henne över Skype.

Släpper ny musik senare i sommar

Sedan tidigare står det klart att Netta kommer till Sverige för en klubbspelning på Berns i Stockholm i samband med Pridefestivalen och nu kommer hon alltså även att medverka i tv-sändningen från Solliden-scenen på Skansen.

Det har hunnit gå sex veckor sedan hon tog hem segern i Eurovision song contest i Lissabon med låten ”Toy”. Med största sannolikhet blir det också den hon framför på Skansen, men hennes fans kan räkna med att snart få höra ny musik från henne.

– Allt är så galet just nu, men jag tror att vi kommer släppa nästa låt väldigt snart. Nu i sommar om inget går fel. Vi jobbar hårt med den, den är väldigt väldigt väldigt glad, en riktig partyanthem och jag längtar tills ni alla får höra den.

Kan du avslöja vad den heter?

– Nej, säger hon och brister ut i skratt.

– Inte än. Men jag hoppas att ni alla kommer att älska den.

”Inget att vara ledsen över”

Medan Netta har rest runt i Europa, mött sin publik och framträtt med vinnarlåten har flera röster höjts om att Israel inte borde få arrangera tävlingen nästa år. Bland annat väckte en protestlista med tusentals namnunderskrifter på Island en del uppmärksamhet.

Men Eurovision-arrangören EBU har via Twitter meddelat att det nästa år blir den israeliska tv-kanalen KAN som ska hålla i tävlingen. Stad och definitiva datum kommer att meddelas i september.

Blev du ledsen eller upprörd när det uppstod protester och vissa började ifrågasätta om Israel skulle få hålla i Eurovision?

– Varje revolution börjar alltid med något litet och mycket gott har redan kommit ur det här när det gäller PR för Israel, så jag har inget att vara ledsen över. Jag har fått så mycket varma och positiva känslor efter min seger. Visst kommer det alltid att finnas negativa känslor, med tanke på... ja du vet... de senaste hundra årens beklagliga händelser. Det har alltid varit så. Men det här känns som något fantastiskt, en ny era som vi kan få visa upp så jag ser fram emot att folk ska få komma hit och uppleva det, säger Netta.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket tjänar allsångsprofilerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Netta Barzilai

Allsång på Skansen

Eurovision song contest