”Jag är omgiven av trasiga relationer”

NÖJE

Sarah Jessica Parker tacklar skilsmässa i nya serien

1 av 2 | Foto: HBO
Sarah Jessica Parker i tv-serien Divorce.

HOLLYWOOD. Det är elva år sedan Sarah Jessica Parker slutade jaga kärlek i ”Sex and the city”.

I nya tv-serien tacklar hon ett annat steg i tvåsamheten.

Skilsmässa.

– Jag är omgiven av trasiga relationer, säger 51-åriga Sarah Jessica Parker när hon tar emot Nöjesbladet på ett hotell i Beverly Hills.

”Divorce” känns som en logisk fortsättning på den omåttligt populära tv-serien. Det som kretsade kring fyra tjejers singelliv på Manhattan i New York har nu bytts mot familjeliv i en amerikansk småstad.

Men i stället för att drömma om den rätte drömmer hennes rollfigur, Frances, om att lämna den som inte längre är den rätte.

– Repliken som fångar det bäst är när Frances säger, ”Ibland känner jag mig glad, men när jag kommer hem och ser din bil på uppfarten sjunker mitt hjärta”.

– Jag är övertygad om att många känner igen sig i den beskrivningen. Bilden är helt enkelt verklighet för många äktenskap och relationer.

Backar inte från ämnet

Med tanke på att Sarah Jessica Parker är trebarnsmamma och nästa år har varit gift med kollegan Matthew Broderick i 20 år är följdfrågan given.

Men det betet hugger hon inte på.

– Jag vill inte prata om tillståndet i mitt äktenskap, säger skådespelerskan vars make för två år sedan omgavs av otrohetsrykten.

Däremot backar hon inte för ämnet som sådant.

– Mina föräldrar skildes när jag var liten. Jag har syskon som inte längre är gifta, vänner som är skilda. Alla har historier att berätta.

”Det funkar för att vi inte pratar om det”

Det underlättade när Sarah Jessica Parker och hennes arbetspartner, Alison Benson, började utveckla projektet.

– Jag har alltid varit intresserad av landskapet i ett äktenskap. Från början var det inte meningen att jag skulle medverka. Men HBO ville ha med mig både utanför och i projektet, säger hon.

De senaste dagarna har flera långvariga Hollywoodäktenskap dukat under, bland andra Angelina Jolies och Brad Pitts, precis som Naomi Watts och Liev Schreibers.

På frågan hur hennes relation med Hollywoodmått mätt lyckats hålla i evighet rycker hon på axlarna.

– Vi ser inte på det som jobb eller som något tillfälligt. Jag tror att det funkar för att vi inte pratar om det.

Och kanske för att hon tacklar det på tv.

ARTIKELN HANDLAR OM

New York

HBO

Hollywood

Tv-serier

Klick!