Benny Andersson blir av med körkortet – igen

NÖJE

Får inte köra bil på två månader: ”Jag har bara lånat ut det till Ulf Lundell...”

1 av 4 | Foto: Benny Andersson.

Benny Andersson har tryckt för hårt på gaspedalen igen.

Nu blir han av med sitt körkort – för andra gången.

ABBA-legendaren har åkt fast för fortkörning fyra gånger under två och ett halvt år.

Det var den 8 december i fjol som Benny Andersson låg i för hög hastighet på motorvägen – och åkte fast. Han körde i 129 kilometer i timmen, när den tillåtna hastigheten var 100.

Nu återkallar Transportstyrelsen hans körkort. Benny Andersson får inte vara ute på vägarna under de närmaste två månaderna.

”Det är en allvarlig överträdelse och det har inte funnits några särskilda skäl att enbart ge en varning”, står det i beslutet.

Förlorade i rätten

Det är inte första gången Benny Andersson mister sitt körkort. För ett år sedan beslutade Transportstyrelsen samma sak efter flertalet fortkörningar.

Då överklagade han beslutet till Förvaltningsrätten, där han förlorade. Mellan 2013 och 2014 blev han haffad för fortkörning tre gånger.

”Jag har aldrig tidigare varnats eller varit föremål för körkortsindragning. Jag har haft körkort i cirka 50 år och använder min bil dagligen”, skrev Andersson då i sin överklagan.

”Har lånat ut det till Ulf Lundell”

Benny Andersson vill inte uttala sig närmare om händelsen, men ger ändå en kommentar med glimten i ögat:

”Jag har bara lånat ut det till Ulf Lundell...”, skriver han i ett sms till Nöjesbladet och syftar på när Lundell blev av med sitt körkort i Norge, på väg hem från en spelning i Oslo.