Alla vill slå ut Foppa

NÖJE

”Går ju inte att komma ifrån om man tar Peter Forsberg

1 av 4 | Foto: Grupp 1 består av Jörgen Persson, Hanna Marklund, Peter Forsberg, Karolina Höjsgaard, Caroline Ek och Niklas Jihde.

NIJAR, SPANIEN. ”Foppa” är den alla vill slå i årets ”Mästarnas mästare”.

Men samtidigt bävar deltagarna för tittarnas reaktioner om favoriten skulle åka ut.

–Det känns som att man skulle få hela svenska folket emot sig, han är nästan lite fredad, säger Karolina Højsgard.

Han är den mest omskrivna av årets deltagare i ”Mästarnas mästare”. SVT har försökt få med honom i tävlingen sedan första säsongen spelades in 2008. Just därför är Peter ”Foppa” Forsberg också deltagarnas huvudmotståndare.

Sadlat om

Niclas Jihde som efter innebandykarriären sadlat om till sportjournalist och bland annat bevakat ishockey för Viasat har dubbla känslor inför att tävla mot ”Foppa”.

– Det är en ynnest att få vara så här nära Peter Forsberg och får se hur han är som privatperson också och samtidigt hur han är när han börjar tävla. Det är extremt, jag tycker man har sett mycket genom alla år men jag har aldrig sett en sån tävlingsmänniska som han, han bara går in i sin egen värld, så jag vet inte hur man skulle uppleva det att stå i en nattduell mot Peter. Det är nästan en surrealistisk situation. Jag hatar att förlora, men jag vet inte om man skulle kunna prestera på max om man möter honom. Men samtidigt vore det roligt också, det är en sån grej som man skulle komma ihåg hela livet ju, säger han.

Fjäder i hatten

Forna diamantbollenvinnaren Hanna Marklund ser det också som en fjäder i hatten om hon skulle slå ut ”Foppa”.

– Det är klart att det går ju inte att komma ifrån om man tar Peter Forsberg, han har ju gjort väldigt mycket som man har koll på, säger hon.

Orienteringsmästaren Karolina Højsgard bävar inför tittarnas reaktioner om hon skulle slå ut den folkkära ishockeyspelaren.

– Jag kände direkt att om jag hamnar i den första nattduellen och ska välja nån så går det inte att välja honom. SVT har försökt få med honom i tio år och han är så pass folkkär så det känns som att man skulle få hela svenska folket emot sig.

Känner sig inte särbehandlad

Om en relativt okänd skulle så ut honom i första programmet, han är nästan lite fredad, säger hon.

Men Foppa själv är inte orolig för att bli särbehandlad.

– Jag tror ändå att när det kommer till kritan kommer man plocka den som man tror att man har störst chans att vinna över. Tror de att jag är den som är lättast att slå så kommer jag bli vald, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM