Troye Sivan

Fansen sov utanför Gröna Lund – för att se idolen

Av: 

Louise Åström

NÖJE

”Jag är lite chockad”

Iskalla, men lyckliga.

Så kan man beskriva Troye Sivans superfans Ronja Walterdotter, 17 och Isolde Luján Gaýtán, 15, som sovit på marken utanför nöjesfältet i väntan på idolen.

– Det är fantastiskt och overkligt att jag ska få se honom från längst fram, säger Ronja.

Under fredagen spelade det australiensiske stjärnskottet Troye Sivan, 21, på Gröna Lund. Inför spelningen köade fansen i timmar för att få en bra plats vid scenen. Vissa var där tidigare än andra. Ronja Walterdotter, 17, och kompisen Isolde Luján Gaýtán, 15, var utanför entrén redan tidig under torsdagsmorgonen.
– Vi ville vara först på plats och hålla koll på kösystemet för att försäkra oss om en plats längst fram. Jag gick upp halv tre. Det var inte lätt men jag tänkte att vi ska få se Troy, det här går, så nu kör vi, säger Ronja.

Sov gjorde vännerna på marken. Men de glömde ta med sig sovsäck.
– Det var iskallt. Vi hade inte planerat så bra så vi hade inte filtar med oss. Alla andra tog med sig sovsäckar men inte vi, säger Isolde.

”Har aldrig varit så lycklig”

Med sig har Ronja en jacka dekorerad med strass i regnbågens färger. Det står ”Troye 18” stort på ryggen. Planen är att ge jackan till Troye under konserten.
– Troye 18 var hans namn på Youtube och Twitter. Jag tänkte vifta med jackan. Om han ser den ska jag ropa att den är till honom och om jag har tur så tar han den, säger Ronja.

Under kvällen kunde Gröna Lund meddela att Troy fick jackan och bar den på scenen.

I ett filmklipp som Nöjesbladet tagit del av syns Troy få med publiken på allsång iförd den glittrande jackan.
– Jag trodde inte att det var sant. Jag har aldrig varit så lycklig. Han gick förbi mig och tog jackan, kollade på mig och sa tack och jag började gråta ännu mer än innan, skriver Ronja i ett sms till Nöjesbladet.

Glitter i ansiktet

På frågan om vad som är det bästa med Troye Sivan svarar Ronja: Allt.
– Precis allt! Hela han. Han är så härlig. Man blir jättelycklig av honom. Han gör allt lite enklare. Det är fantastiskt och overkligt att jag ska få se honom från längst fram. Jag är lite chockad faktiskt. Jag kommer att skrika, sjunga med och gråta samtidigt, säger Ronja.

Många i publiken har dekorerat ansiktet med glitter. Så även Ronja och Isolde.

Varför har alla glittersmink?
– Det är lite av en Troye-grej. Jag tror att det har med Pride att göra, att visa starka färger. Det är väldigt mycket så på hans konserter. Dessutom säljer han ett eget glitterkit, säger Isolde.

Efter konserten kommenterade Troye Sivan själv sitt framträdande på sin Instagram.

”För ett år sedan hade jag aldrig gjort en spelning, och jag hade en förlamande scenskräck. Ikväll uppträdde jag för den här publiken i den mest magiska staden i världen som en avslappnad, självsäker kille, gay så in i helvete, som känner att hans drömmar har slagit igenom”, skrev han.

ANNONS

Sista chansen! Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Troye Sivan

Gröna Lund