Emma Zetterberg: ”Det var en käftsmäll”

NÖJE

Berättar om förlossningen och första mammatiden

Henrik och Emma Zetterberg.

Emma och Henrik Zetterberg blev föräldrar i augusti.

Nu berättar Emma Zetterberg om förlossningen och första mammatiden.

– Det var verkligen en käftsmäll för mig. Vips så var Henrik borta i sex dygn i sträck och jag kände mig jätteensam och rädd, säger hon till tidningen Mama.

Omslaget till senaste numret av mama.

Den före detta programledaren och dokusåpadeltagaren Emma Zetterberg, 37, gifte sig med hockeyproffset Henrik Zetterberg, 35, 2010. Paret fick för nio månader sedan sitt första barn. I tidningen Mama berättar hon om förlossningen som fick ske med kejsarsnitt. 

– Jag var så inställd på att föda vaginalt, så först var det lite som att bli snuvad på upplevelsen att föda ett barn. Men som min läkare sa ”den upplevelsen kan du få i ett annat liv, den gör väldigt ont”, säger Emma Zetterberg till Mama.

– Jag var lite snurrig i huvudet, men det var en helt fantastisk upplevelse, och så kom det här lilla knytet till mig och det var såklart helt magiskt.

Även första tiden som mamma var traumatisk för Emma Zetterberg.

– Det var verkligen en käftsmäll för mig. Vips så var Henrik borta i sex dygn i sträck och jag kände mig jätteensam och rädd. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, allt var så nytt och jag kände mig väldigt sårbar, säger hon till Mama.

Familjen bor i USA där Henrik spelar i hockeylaget Detroit Red Wings. Under säsongerna reser han väldigt mycket. Det och saknaden av familjen fick Emma att vilja flytta hem till Sverige.

– De fyra första månaderna var jag faktiskt i ren chock. Jag har alltid känt mig som en stark kvinna mentalt. Det här bara svepte bort allting och jag kände mig plötsligt så svag, säger hon.

Tidningen Mama kommer ut i butik i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM