Här flyr Flinck

Publicerad 2012-03-03

Skådespelaren hårt pressad inför Andra chansen – störtade iväg tätt följd av sjukvårdare

Här brister det för Thorsten Flinck.

Skådespelaren stormade ut från presskonferensen tätt följd av SVT:s sjukvårdare.

– Han kände sig krasslig, säger Christer Björkman.

Thorstens svarta barstol är tom.

Kvar står hans scenkompanjoner Revolutions­orkestern och tittar efter sångaren som plötsligt störtar från presskonferensen.

Några minuter tidigare, innan Flinck mötte pressen, satt han länge och pratade med sin flickvän Elisabeth innan han till slut reste sig.

Väl i blickfånget var Thorsten Flinck, 50, besvärad.

– Jag börjar bli för påverkad av all uppvaktning, och börjar tro att jag är någonting ...

Blicken flackar.

Känner du att det påverkar ditt framträdande också?

– Ja, jag säger ju att jag kan börja tro att jag är nåt. Lågt skitfall, det är det som gäller. Du vet när man blir skitnödig i skogen och känner mossa, va? Det är där jag ska hålla mig. Jag är ingenting, va? Däremot kan jag vissa saker, men det är en annan sak.

I går repeterade artisterna inför publik på Rosvalla Eventcenter. Flinck fick ­genom lottning möjlighet att repetera två gånger.

”Måste skärpa mig”

Efteråt kritiserade han sin egen insats.

– Jag måste skärpa ihop mig. Sista gången var en början att få ihop någonting i alla fall, men inte alls i närheten av vad det ska vara.

Hur ska du göra för att det ska bli riktigt bra?

– Då ska jag ta tag i mig själv, ta fram en general som säger åt mig själv ”vad i helvete håller du på med? Gå ut och gör det du ska”. Du vet, det är så när man torskar på saker på scenen när man kommit så långt som jag gjort. Då är det elementära saker som gäller. Ett: ta det lugnt. Två: En sak i taget.

Thorsten Flinck avslutar intervjun med ett kort ”tack och hej”. Minuten senare stormar han ut från presskonferensen tätt följd av SVT:s sjukvårdare.

I veckan har han kämpat mot en kraftig förkylning och 39 graders feber. Kombinationen av pressen och sjukdomen blev för mycket.

– Vi har sjukvårdare på plats under hela turnén och i dessa influensatider har han en del att göra. Thorsten kändes sig krasslig men kommer att stå på scenen i sändning, säger producenten Christer Björkman.

”Jobbiga stunder”

Kvar på presskonferensen efter Thorsten Flincks plötsliga sorti står hans bandmedlem Kenny ­Håkansson.

– Man får ta försöka ha överseende och stå över de jobbiga stunderna, för han har jobbiga stunder ibland. I slutändan blir det alltid väldigt bra. Som alla stora konstnärer och genier har han sina sidor.

Hur ska ni peppa honom?

– Bjuda honom på en kopp honungste.

Inget starkare?

– Nej, helst inte.

Flincks pussattack på Lotta
Engberg

ANNONS

Följ ämnen i artikeln