Säljer lantstället för 9 milj kronor

NÖJE

Lena Ph och Per Holknekt gör sig av med sjötomten efter skilsmässan

1 av 10 | Foto: Vinst på halv miljon Lena Philipsson och Per Holknekt köpte sommarstugan på Ingarö utanför Stockholm för cirka 8,5 miljoner kronor 2010. Nu är det till salu för drygt 9 miljoner.

Skilsmässan tvingar Per Holknekt och Lena Philipsson att lämna idyllen.

Nöjesbladet kan avslöja att exparet ska sälja det gemensamma sommarhuset i Stockholms skärgård.

– Folk säljer och köper hela tiden, säger Per Holknekt till Nöjesbladet.

Foto: Efter den uppslitande separationen går nu Per Holknekt och Lena Philipsson vidare och gör sig av med sitt gemensamma bohag. ”Folk säljer och köper hela tiden”, skriver Per Holknekt i ett mejl till Nöjesbladet.

Nu fortsätter splittringen av Odd Molly-grundaren Per Holknekts och artisten Lena Philipssons gemensamma bohag.

Det idylliska fritidshuset med vita knutar på Ingarö, utanför Stockholm, kommer inom kort inte längre finnas i exparets ägo. Det läggs nu ut till försäljning med annonser bland annat på sökmotorn Hemnet. Där presenteras både interiör- och exteriörbilder på sommarhuset, till exempel beskrivs solnedgångarna som ”spektakulära”.

Egen brygga

Utgångspriset för idyllen är 9,15 miljoner kronor. Stugan räknas som ett fritidshus med en bo­area på 58 kvadratmeter fördelade på tre rum. Dessutom finns ett fristående gästhus.

I huset finns såväl kakelugn som vedspis bevarat, och utanför en stor veranda. Även en sjöstuga och egen brygga med badstege ingår.

– Vi märker redan ett stort intresse och respons. Marknads­läget är mycket bra för den här typen av objekt, säger Tor-Ingemar Ehn på Svenska Mäklarhuset Värmdö.

När Nöjesbladet når Odd Molly-grundaren Per Holknekt via e-post är han fåordig.

– Folk säljer och köper hela tiden. Det är så det fungerar, skriver han i mejlet till Nöjesbladet.

Äger paradvåning

När Philipsson och Holknekt köpte huset i september 2010 betalade de omkring 8,5 miljoner kronor för sommarstugan i Stockholms skärgård, som har cirka 50 meter till vattnet och bryggan.

Utöver sommarhuset äger exparet en paradvåning i anrika Kreugianska huset på Östermalm i Stockholm.

Något äktenskapsförord finns inte registrerat.