Madde och Chris firar bröllop i två dagar

Av: Ida Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 9 | Foto: KUNGL. HOVSTATERNA/EWA MARIE RUNDQUIST
SÅ BLIR CHRIS OCH MADDES NYA LIV – SOM ÄKTA MAKAR

När prinsessan Madeleine har blivit Mrs O'Neill kommer hon och äkta maken att vinka till folket.

Bröllopskortegen med häst- och båtfärd är precis som prinsessan Christinas.

Bröllopet kommer att firas kungligt i två dagar. Fredagen den 7 juni bjuder kungaparet in till en middag på Grand Hôtel för inbjudna gäster.

Dagen efter står bröllopet och vigselakten inleds i Slottskyrkan på lördageftermiddagen, klockan 16.

Salut från Skeppsholmen

Och när Madeleine och Christopher O'Neill är ett äkta par en timme senare kommer de att vinka till folket. Allra först vid Södra valvet på Stockholms slott.

– I samband med att de kommer ut, kommer jag att ge en order om salut. 21 skott med fem sekunders mellanrum ska skjutas från Skeppsholmen, säger Richard Beck-Friis Häll, chef för kommendantstaben på Stockholms slott.

Två färdsätt

Samtidigt kommer gästerna som är bjudna till bröllopsmiddagen att slussas i väg i buss till Riddarholmen. När paret har vinkat klart till folket går de in i slottet igen.

Och sedan väntar bröllopskortege till middagsbjudningen på Drottningholms slott.

Och precis som när Madeleines faster, prinsessan Christina, gifte sig 1974 kommer Madeleine och Chris att ha två färdsätt - hästkortege och båt.

”Hoppas på fint väder”

Klockan 18.05 kommer de nygifta att stiga in i en öppen vagn för kortege som avslutas vid Riddarholmen.

– Det är en öppen vagn, jag vet tyvärr inte exakt vilken det är. Men vi hoppas naturligtvis på fint väder, säger Richard Beck-Friis Häll.

Vid ankomst till vid Evert Taubes terrass på Riddarholmen vinkar paret återigen till folket och stiger ombord på en väntande båt tillsammans med sina gäster som tar dem till bröllopsfesten på Drottningholm.

Publicerad: