Nöje

Andreas Carlsson: ’Är en jättestor sak’

Av: 

Frida Söderlund

Startar musikskola.
Startar musikskola.

NÖJE

Ett ögonblick... Andreas Carlsson, 40,

vars musikskola Academy of Music and Business (AMB) i Tingsryd byggs för närmare 56 miljoner ­kronor – och närmar sig sista ansökningsdag inför terminstart hösten 2013.

Hur känns det?

– Det är jättekul! Vi har haft folk som kommit från hela landet och sökt in till oss. Vi bygger för 55,6 miljoner kronor och då är inte ens studentbostäderna ­inräknade. Det är en jättestor sak för mig. Verkligen ett drömprojekt som ligger mig väldigt nära hjärtat.

Det är mycket pengar. Hur har den finansierats?

– Kommunen har ordningsställt och vi blir hyresgäster. Vi tror att vi kan ­vända en negativ trend när det gäller utflyttning och bygga en plats där ungdomar kan växa som personer.

Har du behövt gå in med egna pengar i projektet?

– Eftersom det är har ­varit i gång i ett och ett halvt år så har jag och min kollega Magnus Lundin behövt hålla projektet rullande med f­inansiering från egen plånbok. AMB kommer inte att vara en betalskola, vi tar inga pengar för våra elever.

Vad hoppas du att skolan kommer att bidra till?

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kan lyfta upp kreatörer till den position där branschen är i dag. Jag vill förbereda dem på hur de kan leva och göra affärer på sin musik utan att ­skänka bort det man skapar. Samtidigt är det vansinnigt kul att jobba med unga.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag önskar att jag får möta hungriga, ambitiösa människor med stora drömmar som jag kan hjälpa realisera under vår sista ansökningshelg den 17 maj.

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert: