Melodifestivalen

Yoghurtburen gör Rolinski skitnödig

Av: 

Zandra Lundberg

NÖJE

Ärligt talat.

En yoghurtbur?

Vad skulle Hedenhösarna ha trott om det här?
Vad skulle Hedenhösarna ha trott om det här?

Tänk dig att Hedenhösarna skulle göra en svindyr och hyperdyperteknologiskt avancerad tidsresa. Tänk att de kliver in i en tidsmaskin från stenåldern, och svisch swosch, rakt in i framtiden.

Och av någon outgrundlig anledning hamnar de i Skellefteå arena under brinnande direktsändning av Melodifestivalen.

Det första som hade hänt är förmodligen att någon tjocknackad säkerhetsvakt kommit och kastat ut Urax med huvudet före, husdjur är inte välkomna i arenan, nej.

Sedan hade de suttit där och glott.

Ben, Knota, Sten och Flisa.

Jag undrar: hade de uppskattat Martin Rolinskis yoghurtbur?

Jag tror det.

Jag tror det är lättare att uppskatta yoghurtburar om man är lyckligt ovetande om att det faktiskt är en yoghurtbur man har att göra med.

Har man inte följt den stenhårda yoghurtburbevakningen under veckan, kan man säkert, likt familjen Hedenhös, tycka att den är festlig.

Men faktum är att det är en mer ohygiensk uppdatering av Saades glasbur (kanske mest uppmärksammad efter Nöjesbladet­rubriken ”Saade fånge i sin bur” under Eurovision i Düsseldorf 2011”).

Här vill jag noggrant understryka att jag inte har några problem med yoghurt, varken fettfri eller turkisk. Och det är inte heller så att jag sitter som ordförande i laktosföreningens riksförbund, om det nu finns något sådant. Jag tycker helt enkelt inte att yoghurt hör hemma på Melodifestivalens scen. Man kunde ju ha hoppats att yoghurt gjort sitt i underhållningsbranschen efter Robert Gustafssons ”Nile City”-sketch.

Men nej. Den här mejeriprodukten fortsätter nästla sig in i rampljuset.

Att Martin Rolinski själv går ut och gör ett, ursäkta kraftuttrycket här nu men, rätt skitnödigt uttalande om sitt nummer till TT Spektra gör inte saken bättre.

Han förklarar yoghurtburen som följer:

– Det är en blandning av olika referenser. Allt från kända popartister till gamla nummer och konstvideos. Det är ju inte bara en bur utan kombinationen av vad folk gör i burarna och vilka substanser de använder för att göra spännande saker med. Och sedan vill man ju på något sätt skapa en liten egen värld av det.

Jisses.

Alltså: det är yoghurt.

YOGHURT! I EN BUR!

Gud, det är ju så pretentiöst att till och med Hedenhösarna gått från yoghurtburälskare till yoghurtburtvivlare om de nu kommit över citatet.

Allt medan Urax står ute i den Norrländska kylan och huttrar.

Fy fan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen