Melodifestivalens kungafilmsparodi

avHelena Trus, Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

Danny Saucedo och Gina Dirawi skojar med prinsessparet

En hemvideo från kungafamiljen kan vara fruktansvärt långtråkig, och dötrist, och tråkig...och alldeles underbar.

Den senaste med prinsessan Madeleine och Chris  O'Neill har blivit mycket omdiskuterad – och nu fått en egen parodi signerad Melodifestivalens nya programledare.

Precis som vid tidigare tillfällen har den senaste videon från svenska kungafamiljen blivit stort uppmärksammad och säkerligen kommer den parodieras av många.

SVT:s nyutnämnda programledare för nästa års Melodifestval var först ut.

Danny Saucedo och Gina Dirawi ger bland annat en humorkänga till prinsessan Madeleines felsägning där hon nästan säger februari i stället för oktober och avslutar med det redan klassiska uttrycket ”tihi”.

Hjärnan bakom Gina- och Dannyklippet, redaktör och regissör för Melodifestivalen 2013 Edward af Sillén, har följande att säga om sitt verk:

– Vi är otroligt glada för Madeleine och Chris och kände att vi också hade en glad nyhet att tillkännage.

Det här säger Gina och Danny i klippet:

Gina:

”I dag är jag och Danny mycket glada över att kunna berätta att det är vi som ska leda Melodifestivalen 2013. Danny och jag träffades i början av feb.. mars, under Melodifestivalen, och vi är väldigt lyckliga för det här.”

Danny:

”Gina och jag har känt varandra sedan dess, och till slut tog jag mod till mig och frågade om vi skulle göra det här tillsammans. Till min stora lycka svarade hon ja. Nu ska jag även lära mig att att säga Gina och inte Jina, men det är svårt.”

Gina

”Vi kan även meddela att det kommer ske en Melodifestval i vår och det ser vi väldigt mycket fram emot. Tihi.”

Publicerad: