Nöje

Family Guy-grundaren rasar mot fejkad bombvideo

Av: 

Terese Allert

NÖJE

Seth MacFarlane: Det är avskyvärt

Efter bombningarna vid Boston Marathon sprids nu en video innehållandes klipp från ett Family Guy-avsnitt. Det har redigerats för att likna den tragiska händelsen, vilket inte uppskattas av seriens skapare.
– Det redigerade Family Guy-klippet som just nu cirkulerar är avskyvärt, skriver Seth MacFarlane på Twitter.

I ett avsnitt av den populära tv-serien Family Guy, som sändes i USA den 17 mars, blir karaktären Peter Griffin intervjuad av sportankaret Bob Costas om sina insatser i Boston Marathon. Det bjuds på en tillbakablick som visar hur Peter kör över löpare med sin bil. Han säger:
– Jag ska berätta för dig Bob att jag bara satte mig i min bil och körde den. Och när det var en människa i vägen, så dödade jag honom.
Senare i avsnittet blir Peter Griffin vän med en terrorist som, utan hans vetskap, planerar att spränga en bro. När Peter ringer med mobiltelefonen som han har fått av terroristen sker en explosion och människor börjar skrika. Nu har någon klippt ihop de båda scenerna och fått det att likna bombdådet vid Boston Marathon. Det sprids på olika webbsidor och bland kommentarerna antyder en del att serien förutspådde bombningarna.

”Avskyvärt”

Skaparen av Family Guy tog till Twitter för att ventilera sin ilska över det inträffade.
– Det redigerade Family Guy-klippet som just nu cirkulerar är avskyvärt. Händelsen var ett brott och en tragedi, och mina tankar är hos offren, skrev Seth MacFarlane på sin Twitter.
Med anledning av bombdådet mot Boston Marathon har avsnittet, som klippet har hämtat scener ifrån, nu tagits bort från olika webbsidor där Family Guy-avsnitten kan ses i efterhand.

ANNONS EXTERN LÄNK

Basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder till bra pris hos Lindex här!

Lindex

Publisert: