7 av 10: Sämre än förut

NÖJE

Tittarna sågar Melodifestivalen i Nöjesbladets stora undersökning.

Foto: Peter Stormare har som den bufflige producenten Harry Cane blivit Melodifestivalens mest omstridda inslag. Nu stämmer en rad svenska artister in i kritiken.

LINKÖPING. Svenska folket har sagt sitt – 70 procent tycker att Melodifestivalen är sämre än tidigare.

Det visar Nöjesbladets och United Minds exklusiva undersökning.

– Det är en siffra man inte kan vifta bort, säger Thomas Hall, projektledare.

Efter deltävlingen i Göteborg visade Nöjesbladets omröstning på webben att tv-tittarna tyckte att programmet var uselt. Då viftades kritiken bort av Melodifestivalens projektledare Thomas Hall.

I tidningen Dagens Media uppmanade han Nöjesbladet att ”gå en statistikkurs” efter rubrikerna om missnöjda tittare.

Nu kan SVT inte blunda för kritiken längre.

Nöjesbladets undersökning har gjorts av analysföretaget United Minds. Av 1000 personer uppger 522 personer att de har tittat på Melodifestivalen i år. 70 procent av dem tycker att årets Melodifestival är antingen lite sämre eller mycket sämre än föregående år.

”Kan inte viftas bort”

– Det är en siffra som inte kan viftas bort. Men samtidigt ska man nog tråda lite i vad det är som får dem att tycka så. Är det låtarna eller är det något annat som gör att de känner så? säger Thomas Hall.

Samtidigt tycker han att det är bra att undersökningen gjorts.

– Jag älskar initiativet, det gör vår efteranalys mycket enklare sen. Eftersom jag uppmanade er att gå en statistikkurs får jag väl äta upp det nu. Det är tillräckligt många för att det ska vara statistiskt representativt, men likt förbannat så tittade tre miljoner de senaste lördagarna och jag hoppas att vi ligger där på lördag också, säger Thomas Hall.

Fortsätter med samma ton

Hur tar du till dig det här?

– Det här är en supertanke som man inte gör en helomvändning på under en vecka. Vi har en riktning och en ton i programmet, det är mer ungdomligt och lite mer skruvat, och den kommer vi fortsätta med, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM