Förkrossad över plagiatryktena

NÖJE

Lady Gaga: ”Har fått musiken av Gud”

Lady Gaga bröt i hop i tårar – förkrossad över plagiatryktena.

Världsstjärnan hävdar att hon får musiken av Gud.

Foto: Madonna.

Lady Gaga bröt i hop när hon för första gången kommenterade plagiatanklagelserna som riktas mot hennes låt ”Born this way”. Både kritiker och fans var snabba med att jämföra ”Poker face”-stjärnans singel med Madonnas klassiska låt ”Express yourself”.

”Bara ackordföljden som är samma”

Lady Gaga erkände – för en brittisk reporter som frågade om ryktena –  att hon är förkrossad.

– Jag är inte dum nog att släppa en skiva och vara så korkad. Jag har skrivit massvis med musik. Varför skulle jag ge ut en kopierad låt och tro att jag lurade alla. Om man ställer låtarna bredvid varandra så ser man att det bara är ackordföljden som är samma, säger Lady Gaga.

Vidare förklarar artisten och modeikonen Gaga att det är samma ackordföljd som funnits i discomusik de senaste 50 åren. Och att bara för att hon är den enda som har använt den de senaste 25 åren betyder inte det att hon är dum – snarare tvärtom.   

”Har fått musiken från Gud”

– Vissa säger att låten är hommage till Madonna men det är det inte. När jag gör en hommage då jävlar gör jag en hommage så att det märks, säger Lady Gaga.

Tårarna trillade på Gaga när hon tillade:

– Jag känner verkligen att jag har fått texten och musiken från Gud. När man känner att man har ett budskap till världen och vissa människor bara skjuter pilar på det... Det finns inte att något så rent skulle vara fel, säger Lady Gaga.

Det rapporterar den brittiska sajten femalefirst.uk

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!