”Ensam mamma söker”-profilens nya liv – har skippat botox och ”barbiedrogen”

”Ensam mamma söker”-profilen om sitt nya liv 00:34
NÖJE

För nio år sedan jagade hon kärleken i tv.

Idag är Helena Puhakka, 46, sambo och i sommar blir hon farmor:

– Det ska bli jättehäftigt, säger Helena till Nöjesbladet.

Helena Puhakka, 46, är en av de mest profilerade deltagarna i TV3:s populära realityserie ”Ensam mamma söker” som sändes första gången 2006. I den tredje säsongen gjorde Helena entré genom att förklara sin fäbless för killar med stenhårda hockeyrumpor.

Idag har det gått nio år sedan Helena var med i serien. Hon har kommit in i klimakteriet, är på väg att bli farmor och hon har träffat kärleken i Lars Boberg, 47, sedan två år tillbaka.

– Vi har känt varandra i väldigt många år och jag hade haft ett gott öga till Lars länge. Men han var upptagen och sen var jag upptagen och han hade ingen aning om att jag var intresserad. Sedan förstod han det och då föll allt på plats, säger Helena till Nöjesbladet.

Har sju barn totalt

Hon förklarar att han är det bästa som har hänt henne och att det känns som de varit tillsammans i tio år. Och hon tvekar inte när hon ska förklara vad som är det bästa med Lars.

– Han är otroligt snäll, han visar att han tycker om mig och accepterar mig i alla lägen. Jag är ju kanske inte den snällaste hela tiden, säger Helena och skrattar.

Paret bor tillsammans i Karlskoga i Värmland. Helena har fyra barn, men det är bara ett som bor hemma fortfarande. Lars har tre barn från en tidigare relation.

1 av 2 | Foto: Shimoda media
Helena Puhakka och Lars Boberg.

Nu är det dessutom snart dags för Helena att axla en ny roll, den som farmor. Hennes äldsta son, Joakim, 26, ska snart bli pappa med sin flickvän Amanda.

– Jag ska bli farmor och det känns jättehäftigt. Min äldsta son Joakim ska få en liten flicka i mitten av juni.

Helena har ingen ångest alls över att hon nu blir den första tv-mamman att bli farmor. Tvärtom.

– Jag har hoppats och tjatat på Lars att ”nu blir jag nog snart farmor”. Sen ringde de i vintras och bjöd in oss på fika och när ultraljudsbilden kom fram så skrek jag: ”jag sa ju det!”.

”Ångrar ingenting”

Tiden som tv-profil och tiden efteråt minns Helena med glädje.

– Jag ångrar ingenting av det. Jag hade inte varit där jag är nu personlighetsmässigt om det inte hade varit för det. Det var mycket då, många tidningsartiklar och mycket uppmärksamhet, men jag trivs med livet nu.

Tidigare var Helena även extremt fåfäng och förespråkade bland annat den kontroversiella ”barbiedrogen” Melanotan som skulle göra användaren ”kåt, smal och brun”.

– Den har jag slutat med. Jag behöver inte sånt längre. Man gör saker i livet som man vill prova och det var kul. Det är samma sak med botox, det var coolt och jag ångrar ingenting, men jag har slutat med det.

Rasande föräldrar - här är tittarstormarna vi minns 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM