Vännerna gick emellan i bråket med världsstjärnan: ”Det rann blod”

Upp emot 15 personer var med i slagsmålet på Solidaritet där rapstjärnan G-Eazy greps.

Nu berättar vännerna Stanley Saba och Tevin Lindberg hur de försökte hjälpa ordningsvakterna och avstyra bråket.

– G-Eazy var mycket våldsam, säger Tevin Lindberg.

Vid tretiden natten mot tisdag uppstod ett stort bråk på nattklubben Solidaritet i centrala Stockholm.

I centrum för bråket stod rapparen G-Eazy som tidigare på kvällen hållit en spelning på Annexet.

Tidigare har det varit oklart varför bråket startade. Men nu ger vittnena Stanley Saba och Tevin Lindberg sin bild av vad det hela handlade om.

Och det rörde sig om just en bild.

– Det var ett fan som gick fram till G-Eazy och frågade om han fick ta en bild med honom. G-Eazy nobbade, han ville inte vara med. Fanet frågade två tre gånger och till slut gick han bara fram och tog bilden med honom. Då vart det tjafs, men inte så allvarligt, säger Stanley Saba som till vardags jobbar som entrévärd.

”Helvetet brakade loss”

Två personer ur rapparens sällskap ska sedan ha tagit tag i fanets telefon och slagit sönder den.

– Och det var då helvetet brakade loss. De började slåss, han fick en massa slag och grejer. Det skedde i VIP-rummet, vilket är ett ganska litet rum på övervåningen. Hela rummet är fullt av människor, säger Tevin Lindberg.

Hur många deltog i slagsmålet?

– På den lilla ytan var det totalt 20, 25 personer i rummet. 10, 15 av dem slogs. Jag jobbar själv som vakt och går emellan och försöker stoppa och hjälpa ordningsvakterna. Det här fanet fick en massa slag i ansiktet. Han får en riktig blåklocka och går sedan undan åt sidan. Det rann blod, säger Stanley Saba.

Brottades med vakter på marken

Då trodde de båda vännerna att bråket var över.

– Men en tjej hoppar in och börja veva mot allt och alla hon ser. Och då blir det ytterligare ett bråk, säger Stanley som uppger att han själv och en ordningsvakt fick ta emot slag i ansiktet av kvinnan.

– Då kommer ordningsvakten och lägger ett slag i ansiktet på henne och hon springer iväg.

G-Eazy var den enda person som blev frihetsberövad i samband med händelsen. Han är på sannolika skäl misstänkt för våld mot tjänsteman och åklagaren har begärt honom häktad.

Både Tevin och Stanley menar att rapparen på egen hand skapade nytt tumult efter att upprörda stämningen för andra gången verkade vara över.

– Han skrek ”fuck you, you cunt!” mot en hög människor bara. Ordningsvakterna tog tag i honom, jag tittar bort för någon sekund och sedan ligger de på marken och brottas. Det var mycket fram och tillbaka. Han var mycket våldsam, säger Tevin.

De menar att det var onödigt av rapparen att agera som han gjorde.

– Ja, väldigt eftersom den som startade bråket var borta sedan länge. Han hade redan fått ett rejält slag. Jag vet inte varför han var så upprörd efter allt det liksom. Man märkte på honom att han var ganska påverkad, säger Stanley.

Publisert:

LÄS VIDARE