Bagges fiasko: Hade för tuff konkurrens

1 av 2
Laila Bagge.
NÖJE

Vilken flopp, Bagge.

Efter fiaskosiffror gör kanalen om. Laila Bagges ”Kan vi hjälpa till?” kommer att sändas både på TV3 och TV8.

”Den hade för tuff konkurrens”, skriver Susanne Nylén, presschef på MTG Sverige, i ett mejl.

Värvningen av Laila Bagge blev en fjäder i hatten för TV3 förrförra sommaren.

Nu tvingas kanalen till krafttag och Bagges byggprogram ”Kan vi hjälpa till?”, där hon renoverar hus ihop med snickaren Björn Christiernsson, kommer att sändas både på TV3 och TV8. Samtidigt senareläggs det med en timme, från primetime klockan 20, till en timme senare.

Programmet rasade från 69 000 tittare för säsongspremiären för två veckor sedan till 43 000 förra veckan, långt under både ”Händig man sökes” och reprisen av ”Lyxfällan” samt strax under ”Project Runway” och ”Real Housewives of Beverly Hills”, enligt siffror från MMS.

Sämre tittarsiffror än väntat

I SVT1 sändes samtidigt ”Vem bor här” med 1,1 miljoner tittare, ”Time out” i TV4 med 484 000 tittare, ”Sofias änglar” i Kanal 5 med 359 000 tittare och ”Vetenskapens värld” i SVT2 med 296 000 tittare.

Enligt Susanne Nylén, presschef på MTG Sverige, har programmet haft sämre tittarsiffror än väntat.

– Det stämmer att vi flyttat ’Kan vi hjälpa till?’ till fredagar kl 19 på TV3 men även tablålagt det onsdagar kl 21 på TV8. Vi tycker att det är ett väldigt bra program som förtjänar en större publik och den hade för tuff konkurrens klockan 20 på måndagar på TV3, säger hon.

Viasat ser kanalflytten som en strategisk manöver, rent målgruppsmässigt.

”Vi tror att programmet kan ta bättre för sig målgruppsmässigt på TV8 där vi har flera tydliga inredningsprogram”, skriver Susanne Nylén.

ARTIKELN HANDLAR OM