Tom Hanks motiverar journalister med kaffe

1 av 3
NÖJE

Den amerikanske skådespelaren Tom Hanks har gett en ny espressomaskin till journalisterna som arbetar i Vita huset, så att de får i sig tillräckligt med koffein i sin kamp för ”sanning och rättvisa”.

Gåvan från Hanks kommer mitt i president Donald Trumps pågående konflikt med journalistkåren, som han vid upprepade tillfällen förolämpat och anklagat för att vara partisk.

Det är inte första gången som Hanks förser Vita husets journalister med en espressomaskin. Den första gav han bort när George W Bush satt vid makten och skådespelaren hörde att journalisterna inte hade tillgång till någon sådan maskin. År 2010 upprepade han gesten när han hörde att den första maskinen började bli gammal.

Den här gången kom gåvan med en uppmuntrande hälsning.

Hanks skriver meddelande

”Till presskåren i Vita huset. Fortsätt er kamp för sanning, rättvisa och de amerikanska värderingarna”, skriver Hanks.

Donald Trump har upprepade gånger attackerat pressen. Han har anklagat stora medier för att använda fabricerade källor och sprida falska nyheter och har kallat journalister för ”folkets fiender”.

Presidenten har meddelat att han inte tänker gå på Vita husets korrespondentmiddag i år, en tradition som sträcker sig tillbaka till 1921.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tom Hanks