Så ska Ernsts söner förvalta miljonerna

NÖJE

Ernst Kirchsteiger ska leva vidare – efter sin död.

Tv-profilen hoppas att hans söner vill förvalta hans varumärke när han tackar för sig.

– Jag tänker att grabbarna skulle göra det på ett fantastiskt sätt, säger han i ”Värvet”.

1 av 3 | Foto: Stefan Mattsson
Ernst Kirchsteiger.

Han har ett av Sveriges starkaste varumärken. I podcasten ”Värvet” berättar Ernst Kirchsteiger, 59, att han hoppas att hans namn ska leva vidare efter hans död.

När tv-profilen tackar för sig vill han att sönerna Ludvig Kirchsteiger, 28, och Sebastian Kirchsteiger, 32, tar över imperiet.

– Det kanske är ålderdomligt att tänka som far att det är kul att barnen skulle kunna ta över men det är också någonting som skulle göra mig väldigt glad och intressera mig väldigt mycket, säger han.

Ernst har bolagen Ernst Kirchsteiger AB, Ernst Smaker Aktiebolag och Ernst Kirschsteiger Handelsbolag. 2015 omsatte bolaget Ernst Kirchsteiger AB 3,9 miljoner och gjorde samma år en vinst på 1,9 miljoner.

”Blir glad av att tänka på det”

Förutom ”Sommar med Ernst” i TV4 har Ernst Kirchsteiger satt sitt namn på böcker, vin, tidning och inredning.

– Det vore väldigt kul om det fanns någonting kvar, så kan jag känna. Och det är vad jag hoppas att mina barn kan förvalta. För till slut är det ingen som kommer ihåg vem den där långa människan som gick omkring barfota var. Men företaget finns kvar och någonstans blir jag ganska glad av att tänka på det, säger han i podden.

Jobbar med sonen

Sonen Ludvig arbetar redan som varumärkeschef i bolaget och innan samarbetet började var Ernst orolig för att jobbet skulle påverka relationen mellan far och son. Så blev det inte.

– När han anmälde sig och sa att han ville arbeta i mitt företag så han följande: Pappa jag skulle hemskt gärna vilja jobba med dig i det företaget. Och så sa han det som verkligen fick mig att förstå att han menade allvar. Han sa såhär: För då kommer du och jag att ses mycket oftare. Det var väldigt fint.

Ernst Kirchsteiger slog igenom som programledare för ”Sommartorpet” i SVT 2000. Sedan 2007 jobbar han för TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM